Hushovd misfornøyd med Alexander Kristoff etter spurttap

- Jeg tror ikke han ville gitt meg seieren heller, sier Kristoff.

SKUFFET: Thor Hushovd var svært skuffa etter å ha blitt slått av Alexander Kristoff på oppløpet i Tromsø. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKUFFET: Thor Hushovd var svært skuffa etter å ha blitt slått av Alexander Kristoff på oppløpet i Tromsø. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Thor Hushovd var bare noen meter fra seieren på den siste etappen av Arctic Race of Norway i Tromsø søndag. Da spurtet Alexander Kristoff forbi og sikret sin annen seier i rittet.

Hushovd skal avslutte karrieren som proffsyklist etter VM i september. I Arctic Race of Norway har han tidvis vist at den gamle storheten fortsatt eksisterer.

Med omtrent to kilometer igjen av søndagens avsluttende etappe i Arctic Race of Norway slo han til igjen.

- Det var rimelig hardt. Thor kom fort i utforbakken, og han er veldig god teknisk. Han fikk en luke som det var tungt å kjøre inn igjen, men han stivnet, og da gikk det, sa Kristoff til TV 2.

Katjusja-rytteren gikk forbi sin landsmann på oppløpet og kjørte inn til sin annen etappeseier i rittet. Den første kom på 2. etappe fra Honningsvåg til Alta.

Svært skuffet Hushovd endte på 2.-plass også på etappen Kristoff vant til Alta fredag. Men da var han ikke i nærheten av like skuffet som etter søndagens forsøk.

- Jeg hadde en ekstremt sterk vilje til å vinne. Hadde jeg tatt den seieren, ville jeg skrevet avslutningen på mitt sykkelkapittel på en best mulig måte, sa Hushovd til TV 2.

- Det ville blitt min siste seier som proff. Det var all-in. Det var denne dagen jeg kunne ta etappeseieren, fortsatte han.

- Mener du Kristoff burde gitt deg seieren? spurte TV2s reporter.

- Det vil jeg ikke kommentere nå, svarte han.

For Kristoff var det aldri aktuelt å la Hushovd få etappeseieren gratis.

- Det er lett å si at jeg kunne gitt ham seieren. Men jeg følte ikke at jeg skyldte ham det. Han har vært en fantastisk utøver og kjørte godt i dag. Han hadde fortjent seieren, sa Kristoff.

3.-plass for Nordhaug I sammendraget holdt det bare nesten for Kristoff. Han tok inn mange sekunder på sammenlagtvinner Kruijswijk med seieren søndag, men ikke mange nok.

Belkin-rytteren, som på den avsluttende etappen ble nummer åtte, slo Kristoff med noen få sekunder i sammendraget.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha trøya. Det var en tøff etappe, hvor laget gjorde en god jobb med å kjøre inn de foran. Kristoff gjorde en god innsats i stigningen på slutten, men heldigvis holdt det, og jeg har fortsatt trøya, sa Kruijswijk til TV 2.

På tredjeplass i kampen om seieren i etapperittet havnet Lars Petter Nordhaug.

Han vant åpningsetappen og var lenge med i kampen, men klarte ikke å henge helt med mot slutten. Belkin vant også lagkonkurransen i rittet.

(NTB)