Hushovd mister sin gode hjelper

- En vanvittig bra mann.

Thor Hushovd mister sin viktigste hjelperytter til det amerikanske laget Slipstream. Julian Dean forlater Crédit Agricole.

- Dette er selvsagt veldig dumt. Han er en vanvittig bra mann og spurtopptrekker, og jeg har gjort det jeg kan for å få ham til å bli, sier Hushovd til Nettavisen.

Den norske rytteren sier han har visst om avgjørelsen i en ukes tid. Dean blir regnet som en av verdens aller beste opptrekkere. Det var han som hjalp til Hushovd til hans eneste etappeseier i årets Tour de France. Trener Atle Kvålsvoll beskrev Deans arbeid som utslagsgivende.

- Helt perfekt av laget. Julian Dean førte Thor fram til tet akkurat slik han vil ha det, forklarte Kvålsvoll den gangen.

To alternativer

Nå er Hushovd usikker på hvem som skal fylle tomrommet.

- Det er to alternativer. Enten får vi inn to passe erfarne ryttere som kan veie opp for den rollen Julian hadde. Eller så kan vi gå for å lære opp William Bonnet som allerede er i laget, sier han.

Neste oppgave for Hushovd og Crédit Agricole blir i Hamburg 19. august. Han tviler på at en alternativ plan er klar til da.

- Det finnes bare en håndfull menn som Julian i hele verden, og de er under kontrakt. Jeg og laget vrir nå hodet for å finne ut om vi kan hente to mann som kan gjøre jobben. Jeg håper vi kan ha noen under kontrakt i løpet av et par uker, sier Hushovd.

(NTB)

PRØVDE Å OVERTALE DEAN: Thor Hushovd må finne seg en ny spurtopptrekker, etter at Julian Dean har bestemt seg for å slutte seg til det amerikanske laget Slipstream. Foto: SCANPIX
PRØVDE Å OVERTALE DEAN: Thor Hushovd må finne seg en ny spurtopptrekker, etter at Julian Dean har bestemt seg for å slutte seg til det amerikanske laget Slipstream. Foto: SCANPIX Vis mer