Hushovd mister VM etter skrekkvelt: - Han slo seg kraftig

Uheldig i sin siste sesong.

 UHELDIG:  Etter å ha falt fra seieren i et fransk etapperitt i går, trekker Thor Hushovd seg fra VM. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
UHELDIG: Etter å ha falt fra seieren i et fransk etapperitt i går, trekker Thor Hushovd seg fra VM. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Thor Hushovd (BMC) var en het kandidat til å kjøre VM for det norske landslaget, men har nå meldt seg ut av diskusjonen etter å ha veltet fra seier i Tour du Poitoi Charantes i går.

- Ingen VM på meg etter å ha krasjet i går. Det går greit med meg, men jeg trenger noen par dager av sykkelen, skriver 36-åringen på instagram.

Han var kun 250 meter fra mål og i posisjon til å spurte om seier da han veltet i det franske etapperittet.

- Det er synd han veltet. Han sa han var sterk og hadde gode bein. Jeg er sikker på han hadde vunnet hvis han ikke hadde veltet, sier sportsdirektør i BMC-laget, Yvon Ledanois, til BMCs hjemmeside.

Atle Kvålsvoll bekrefter overfor procycling.no at Hushovd sannsynligvis ikke får kjøre VM.

- Det er dessverre sånn etter det som skjedde i går. Han fikk den velten og slo seg ganske kraftig, mest i hoften. Det gjør at han må være av sykkelen i en ubestemt periode, og da går han nok glipp av både løpet på søndag og den tøffe oppkjøringen som er nødvendig for å prestere i et slikt ritt, sier Hushovds trener til procycling.no.

- Er det en endelig avgjørelse?

- Det er han som må avgjøre det selv, avhengig av restitusjonen. Men han var jo veldig tydelig på det. 

Formen på vei
Kvålsvoll mener at Hushovd var på vei til å finne storformen før velten.

- Nå begynte formen å komme snikende, og Thor følte seg bedre og bedre dennne uken. I går var det var en runde på slutten hvor det var en bakke, litt lignende den i Tromsø (den siste etappen i Arctic Race, vår anm.). Han var på offensiven, angrep og fikk splittet feltet, så det var en gruppe på 15 mann.

- Når han kjente det var mulig å vinne gikk han "all in". Han kjørte spurten som han pleier å gjøre, men glapp med forhjulet i svingen og mistet festet. Det er en vond måte å falle på, og han landet rett på hoften, sier treneren.

Hushovd har ikke tatt røntgen etter fallet, men antakelig er ingenting brukket, kun kraftig forslått.

Resten av sesongen
Nå er det uvisst hvordan resten av sesongen til den norske sykkellegenden vil se ut.

- Han har flere ritt på programmet, men det må han og BMC avgjøre videre. Det er klart at VM var en stor motivasjon. Han ønsket å prøve å komme seg med der og vise seg fra en god side. Så den store gulroten for resten av sesongen er borte, sier Kvålsvoll.

Les også: Derfor brøt Hushovd viktig VM-test.

Etter planen skulle Hushovd ha kjørt endagsrittet GP Plouay i morgen, som ville vært en viktig test for å avgjøre hvem som skal bli tredjemann på det norske VM-laget.

Nå har altså Hushovd meldt seg ut av VM-diskusjonen, og mister muligheten til å avslutte en lang og suksessfull karriere med et siste VM.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.