PRØVER SEG: Thor Hushovd er i rute etter kragebensbruddet. Foto: EPA/LUIS FORRA
PRØVER SEG: Thor Hushovd er i rute etter kragebensbruddet. Foto: EPA/LUIS FORRAVis mer

Hushovd nærmer seg comeback

Sykler på asfalt igjen i morgen

|||

Etter halvannen uke på rulle, tar Thor Hushovd (32) sykkelen fatt utendørs i løpet av uken.

16 dager etter at den norske Tour de France-helten veltet på en treningstur og brakk kragebeinet, går alt etter planen. Trolig får han første møte med asfalten i morgen eller torsdag.

- Vi ser fortsatt optimistisk på start i Tour de Suisse (12. juni), sier trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Allerede helgen etter at uhellet var ute, festet Hushovd sykkelen til rulleanordningen for å tråkke to halvtimesøkter. I løpet av forrige uke merket 32-åringen stor framgang og bygde seg opp til to timesøkter.

I morgen får han besøk av treneren i Monaco. Kvålsvoll vil følge eleven på de første uteøktene og påse at eleven ikke slurver med teknikken.

- Det er lett å «glemme seg» og legge inn skjeve bevegelser når en kroppsdel er hemmet, forteller Kvålsvoll, som selv opplevde fire kragebeinsbrudd i løpet av sin proffkarriere.

Ved siden av rulleøktene, er Hushovd satt på et program for styrkeøvelser på den skadde skulderen. I tillegg får han daglig massasje.

Under 40 dager gjenstår til Tour de France-starten i nederlandske Rotterdam 3. juli. I sin tiende Tour-start, er målet for Hushovd å forsvare seieren i poengkonkurransen fra i fjor samt nye etappeseirer.

Han har sju individuelle etappeseirer fra før.

(NTB)