Hushovd nærmer seg Petacchi

Bare en halv hjullengde unna i dag.

Thor Hushovd hentet frem kjempekreftene og var bare en halv hjullengde bak spurtkongen Alessandro Petacchi på dagens etappe i Spania rundt.

Nærmere har ikke Grimstad-gutten vært verdens beste spurter på aldri så lenge.

- Han er definitivt ikke uslåelig. Det beviste jeg i dag, sa Hushovd til Avisenes Nyhetsbyrå etter målgang.

Han ser ikke bort fra at italieneren kan måtte bite i gresset allerede seinere denne uken.

- Dette var godt for selvtilliten. Jeg merket på de siste kilometerne at jeg hadde masse krefter. Bare så synd det ikke holdt til seier, sa Hushovd.

Fikk god hjelp

Han forholdt seg rolig i hovedfeltet til avslutningen på tirsdagens 232,2 kilometer lange etappe fra Ciudad Real til Argamasilla de Alba, og fant en god posisjon inn på oppløpet. Der tråkket han til langs reklameskiltene inn mot mål.

- Jeg mistet ryggen til Julian Dean med noen hundre meter igjen da det nesten oppsto en velt. I stedet ble jeg liggende på hjulet til Tom Boonen, og det var vel egentlig vel så bra, smilte Hushovd.

SÅ NÆRE: Alessandro Petacchi jubler for andre strake etappeseier i Spania rundt. Til venstre i grønn trøye Thor Hushovd. Foto: Reuters/Scanpix
SÅ NÆRE: Alessandro Petacchi jubler for andre strake etappeseier i Spania rundt. Til venstre i grønn trøye Thor Hushovd. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Boonen hadde den grønne poengtrøya i årets Tour de France inntil han måtte bryte med skade. Da overtok Hushovd. Flere ganger den siste tiden har belgieren sagt at Hushovd ikke holder hans eget eller Petacchis nivå. I dag fikk han svar.

Boonen måtte strekke våpen da Hushovd suste forbi på innsiden.

Sterkt lag

Alessandro Petacchi tok sin andre strake etappeseier i årets Spania rundt - mye takket være en ny fantastisk innsats av lagkameratene i Fassa Bortolo.

- De gjør en helt utrolig jobb. Det beste laget i verden uten tvil når det gjelder spurthjelp, sa Thor Hushovd.

Han kunne glede seg over at varmen ikke var så intens på dagens etappe som på de to foregående. Det talte til Credit Agricole-proffens fordel.

- Det gjør det noe enklere å spare krefter underveis, sa han.

Hushovd kommer ikke til å fullføre årets Spania rundt, men gir seg ikke riktig enda.

- Jeg kommer nok til å kjøre rundt to uker, sier han.

Allerede i morgen kan det bli ny spurt, og torsdag og fredag er det også flate etapper.

(ANB)