LANGT BAK: Thor Hushovd ble nummer 55 på den siste etappen av Tour Mediterraneen. Det holdt til en 62. plass i sammendraget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
LANGT BAK: Thor Hushovd ble nummer 55 på den siste etappen av Tour Mediterraneen. Det holdt til en 62. plass i sammendraget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Hushovd nummer 62 sammenlagt i Tour Mèditerranèen

Svenske Thomas Löfkvist vant rittet.

Thomas Löfkvist passerte de argeste konkurrentene og kapret sammenlagtseieren i sykkelrittet Tour Méditerranéen søndag.

Før den avsluttende 5. etappen i Sør-Frankrike lå Löfkvist som nummer tre totalt, bak belgieren Maxime Monfort og nederlandske Lars Boom. Bare to sekunder skilte de tre beste før den 167 kilometer lange etappen fra Bandol til Grasse.

Til slutt var det Löfkvist som sto øverst på seierspallen. 28-åringen fikk samme sluttid som franske Jean-Christophe Péraud. Svensken vant likevel sitt første internasjonale sykkelritt av betydning siden 2009.

- Endelig medgang Löfkvist er tidligere lagkamerat av både Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Kurt Asle Arvesen i Sky. Før årets sesong gikk ha over til det nye sveitsiske laget IAM Cycling.

- Det er deilig å ha medgang for en gangs skyld. Først og fremst hadde jeg endelig sekundende på min side. Etappen var hard. Mye opp og ned og veldig kaldt. De siste 25 kilometerne var det lett snøfall. Det var ikke noen lek for barn, sa Löfkvist til Eurosport.

Belgieren Jürgen Roelandts var sterkest i innspurten opp til Grasse. Det holdt til etappeseier, foran italienske Francesco Reda og spanjolen Mikel Nieve. Det var Reda som startet det siste angrepet på siste stigningen, men Roelandts lot seg ikke knekke.

Anonym Hushovd Bak rytterne som gjorde opp om etappetriumfen klarte Löfkvist å riste av seg både Monfort og Boom. Péraud hengte seg på og avanserte til annenplass sammenlagt, mens Francesco Reda ble nummer tre.

Thor Hushovd var eneste deltakende nordmann i rittet. BMC-veteranen endte som nummer 55 på den siste etappen. Grimstad-karen var 5.48 etter etappevinneren over målstreken. Hushovd ble nummer 62 i rittet totalt.

(NTB)