Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd nummer fem

Pinau sikret klatretrøya. Dagbladet.no fulgte dagens etappe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LISIEUX-VITRÉ/OSLO (Dagbladet.no): Etter at hovedfeltet hadde syklet inn en utbrytergruppe bestående av Magnus Bäckstedt (LIQ), Florent Brard (CEI) og Anthony Geslin (BTL), lå alt til rette for en dramatisk spurt i Vitré.

Særlig gjaldt dette ettersom det lå regn i lufta, noe som kunne gjort den uunngåelige spurten mer dramatisk enn det som er ønskelig.

Inn mot mål lå Thor Hushovd plassert ved bakhjulet til Tom Boonen, men ingen av de to holdt helt inn i konkurranse med Robbie McEwen.

Australieren vant spurten lett.

- Vi var der alle med alle mann, men vi manglet litt i spurten. McEwen er helt rå, sier Thor Hushovd til TV 2.

- Dette er den beste Touren jeg har kjørt så langt. Laget jobbet godt, og i spurten fikk jeg god hjelp av lagkameratene, skryter McEwen sjøl.

- Moroa ser ikke ut til å ta slutt, konkluderer han.

McEwens etappeseier til tross, er det Tom Boonen som beholder den gule ledertrøya over natta.

THOR BLE KLEMT INNE: Oscar Freire (til venstre) vant gårsdagens etappe, mens Thor Hushovd(til høyre) ble nummer sju etter å ha skaffet seg en vanskelig posisjon på oppløpet. Foto: Scanpix
THOR BLE KLEMT INNE: Oscar Freire (til venstre) vant gårsdagens etappe, mens Thor Hushovd(til høyre) ble nummer sju etter å ha skaffet seg en vanskelig posisjon på oppløpet. Foto: Scanpix Vis mer

Australieren beholder derimot den grønne spurttrøya, mens Jérôme Pineau besitter den prikkete klatretrøya.

Dagbladet.no fulgte dagens etappe direkte:

17.08: De fem fremste i mål: McEwen, Denatti, Boonen, Eisel og Hushovd.

17.06: Robbie McEwen tar etappeseieren etter en dramatisk spurt hvor Hushovd lenge lå på bakhjulet til Boonen. Grimstad-gutten ender som nummer fem, Boonen som nummer tre.

17.04: Nå har det heldigvis sluttet å regne, og forhåpentligvis er ikke veibanen for sleip.

17.02: Rytterne har kommet inn i Vitrés bykjerne, og hjelperne begynner for alvor å posisjonere seg i forkant av spurten.

17.00: Hovedfeltet passerer rundkjøringen fem kilometer før mål. De har nå kontakt med utbryterne.

16.58: Dette er hva som venter rytterne: Smal liten utforkjøring med krapp høyresving 4,3 kilometer før mål. Smalt og svært svingete fram mot tokilometersmerket. Enorme mengder folk i gatene. Dette blir en tøff avslutning; Liten oppoverbakke før høyresvingen inn på oppløpet som er hele 1850 meter rett frem, med en liten bakke opp til enkilometersmerket. 7,5 meter bredt ved målgang.

image: Hushovd nummer fem

16.55: Nå har det akkurat begynt å regne i målområdet, så alt ligger til rette for en dramatisk spurt. Avstanden mellom hovedfeltet og utbryterne er 25 sekunder, med åtte kilometer igjen til mål.

16.52: Cofidis\' Jimmy Casper har punktert, og han er antakelig ute av seiersdansen.

16.50: Så skjer det som var ventet: Avstanden til utbryterne har nå ramlet under minuttet. Crédit Agricole leder an i hovedfeltet. Nå er det bare antakelig bare et tidsspørsmål før luka er tettet.

16.47: Igjen øker avstanden med noen sekunder, og differansen mellom utbryterne og hovedfeltet er oppe i ett minutt og sju sekunder. Det er en og en halv mil igjen til mål.

16.45: Interessant utvikling: Utbryternes ledelse har nå økt med noen sekunder. Kan tet-trioen virkelig holde unna?

16.40: Brard, Geslin og Backstedt har nå bare 20 mil igjen til mål, og samtidig har hovedfeltet kuttet ned ledelsen til ett minutt. 

16.35: De tre i tet gjorde igjen opp seg imellom om spurtpoengene, som fordelte seg slik:

Dagens tredje sprintpoeng:
1. Florent Brard (CEI) 6 poeng/6 bonussekunder

2. Anthony Geslin (BTL) 4 poeng/4 bonussekunder 

3. Magnus Backstedt (LIQ) 2 poeng/2 bonussekunder 

16.30: Bruddet er ventelig snart tettet. Quick Step, Davitamon, Rabobank og Crédit Agricole leder an i opphentingen, og avstanden er nå under ett og et halvt minutt.

16.25: Knallhard jobbing fører hovedfeltet stadig nærmere trioen i front. Foreløpig er det ingen større problemer i feltet. Men med en tøff og smal avslutning, kan det fort oppstå dramatikk i løpet av de tre siste milene.

16.17: Idet det er igjen omtrent tre og en halv mil, bikker tidsavstanden mellom hovedfeltet og utbryterne under to minutter. Tempoet i hovedfeltet er svært høyt.

16.12: Hovedfeltet nærmer seg stadig utbryterne, og avstanden er nå bare to og et halvt minutt.

15.55: Hovedfeltet slakker litt av igjen, og avstanden er stabil rundt 3 og et halvt minutt. Stille før stormen nå.

15.50:
Under ledelse av rittets høyeste deltaker, Johan Vansummeren (DVL), kjører nå hovedfeltet inn godt på utbryterne. 3 minutter og 22 sekunder nå.

15.42: Dagbladet.no kjører nå gjennom siste del av etappen, og kan konstatere at det er en tøff avslutning som venter rytterne. Smal liten utforkjøring med krapp høyresving 4,3 kilometer før mål. Smalt og svært svingete fram mot 2 kilometersmerket. Men enorme mengder folk her i gatene allerede! Dette blir en tøff avslutning; Liten oppoverbakke før høyresvingen inn på oppløpet som er hele 1850 meter rett frem, med en liten bakke opp til 1 kilometersmerket. 7,5 meter bredt ved målgang.

15.35: De tre i tet gjorde opp seg i mellom de andre spurtpoengene.Avstanden ned til hovedfeltet minker litt nå: 4 minutter og 20 sekunder

Dagens andre spurtpoeng:
1. Anthony Geslin (BTL) 6poeng/6 bonussekunder 

2. Florent Brard (CEI) 4poeng/4"

3. Magnus Backstedt (LIQ) 2poeng/2"


15.32:
Dagbladet.no er nå inne i de siste 6 kilometerne av dagens etappe. Tørre og fine veier i Vitré, det ser ikke ut til å ha regnet her.

15.27: Erik Zabel fra Milram fyller forøvrig 36 år i dag. Bursdagsbarn har vunnet etapper i Touren åtte ganger, og den siste var faktisk Erik Zabel i 1995. Går han for reprise?

15.23: Gårsdagens vinner,Oscar Freire, er tilbudt treårskontrakt med laget Saunier Duval. Den tredobbelte verdenmesteren har fått foreslått en toårskontrakt med sitt nåværende lag, Rabobank. Avstanden mellom hovedfeltet og utbryterne er stødig nå, 4:48 for øyeblikket.

15.18: Geslin (BTL) har fire ganger forsøkt å gå i brudd i dag, og nå har han da endelig lykkes. Den franske 26-åringen sykler nå straks gjennom sitt hjemsted Alençon som etappeleder. Stort.

15.14: Kjapp påminnelse av ledergruppen: Florent Brard (Frankrike, Caisse d\'Epargne-Illes Balears), Anthony Geslin (Frankrike, Bouygues Telecom) and Magnus Bäckstedt (Sverige, Liquigas-Bianchi).

Vår svenske venn er en storvokst kar, med sine 1,94 på strømpelesten. Bäckstedt vant Paris Roubaix i 2004. 13 kilometer til neste mellomsprint. 4:45 ned til hovedfeltet.

15.05: Hvis Thor skal ha den gule trøya etter dagens etappe, må han vinne etappen, mens Boonen ikke kan komme høyere enn nummer fire. Til neste uke smeller det i Pyreneene, og da skal nok Hushovd ha nok med å komme seg igjennom.

 15.00: Ledelsen er nå kommet opp i 3 minutter og 55 sekunder. Gjenomsnittsfarten de to første timene er forøvrig 45,8 km/t, noe som er litt raskere enn i går. Syklistene sykler nå på høyre side av veioen, og mottat matposene sine fra lagledelsen. Vi passerer nå 93 km.

14.48: Backstedt (LIQ), Brard (CEI) og Geslin (BTL) har nå stukket, og fått 2 og et halvt minutt på hovedfeltet. Hushovd og Boonen er tilbake med lagene sine i hovedfeltet.

14.38: Boonen og Hushovd er i ferd med å hentes inn av hovedfeltet igjen. De kunne fått en flott sjanse på å stikke avgårde, men sleit med organiseringa så det ut til. Det var få som ville dra, da de har lagkamerater i feltet bak som truer boonen i sammedraget.

14.22: Hushovd er nå i gruppen med 17 ryttere i front, 1 minutt foran hovedfeltet. Disse rytterne er Padrnos (DSC), Sinkewitz (TMO), Vaugrenard (FDJ), Calzati (A2R), Wrolich (GST), Flecha (RAB), Merckx (PHO), Boonen (QSI), Hushovd (C.A), Gilbert (FDJ), Backstedt (LIQ), Quinziato (LIQ) & Lefevre (BTL), Geslin (BTL), Lefevre (BTL), Camano (EUS) og Auge (COF).

14.18: Thor Hushovd er også med Boonen. I gruppen er også Axel Merckx. Robbie McEwen er derimot ikke med.

14.15: Tom Boonen er nå med i en 13.mannsgruppe som jager utbryterne. Vil Boonen legge alt til rette for sin første etappeseier?

14.10: Hovedfeltet 25 sekunder bak utbryterne, og virker som hovedfeltet ikke vil la de i brudd få samme avstand i dag som i går(12 min). Gårsdagnes opphenting kostet krefter. Relativt flatt nå, neste spurt kommer ved 116,5 kilometer. Matstasjonen er på 92,5 kilometer. Hovedfeltet er nå på ca 56 km.

14.00: En kilomter før sprinten, stakk to ryttere - og ble raskt fulgt av tre til. Hovedfeltet lot de fem gå, og spurtpoengene ble derfor gjort opp uten Hushovd, Boonen og McEwen.

Hushovd vil nok satse på å vinn etappen, og med et så stort forsprang opp til McEwen, er nok den grønne trøya utenfor rekkevidde. Sprintene underveis er derfor ikke av største betydning.

Dagens første sprintpoeng:
1. Benoit Vaugrenard (FDJ) 6poeng/6 bonussekunder 

2. Stephane Auge (COF) 4poeng/4"

3. Florent Brard (CEI) 2poeng/2"

13.53: Hovedfeltet har nå slakket noe av på tempoet, og enkelte ryttere benytter anledningen til å kvitte seg med nødvendige dråper. Ingen forsøk på brudd for øyeblikket.

13.50: Været har nå lysnet til, og vi har oppholdsvær. Flere ryttere som har prøvde seg, men hovedfeltet er fortsatt samlet. Er nok bare et tidsspørsmål før neste brudd går.

 13.42: Utbryterne er nå hentet inn igjen, og hele hovedfeltet er samlet. Blir nok neppe lenge til et brudd forsøkes, men kanskje vi får en fellesspurt ved 46 kilometer?

13.40:  Guiseppe Guerini (TMO), David Lopez Garcia (EUS) stikker nå i fra, og har fått 20 sekunder til hovedfeltet som kontrolleres av McEwens Davitamon Lotto. Vi nærmer oss første spurt ved 46 kilometer i Villedieu-Les-Bailleul.

13.36: Pineau vil bære polka-trøya også i morgen, etter å ha kapret to nye klatrepoeng.

Dagens første og eneste klatrepoeng:

1. Guiseppe Guerini (TMO) 4 poeng

2. David Lopez Garcia (EUS) 3 poeng

3. Jerome Pineau (BTL) 2 poeng

4. Juan Manuel Garate (QSI) 1poeng

13.35: En etter en faller av ledergruppen, og ledelsen er nå bare 5 sekunder rett før streken oppe på Côtte de la Hunière (3. kat, 27,5 km) 

13.25:  Bogueys Telecom-rytterne forsøker nå hente inn utbryterne. Jerome Pineau innehar klatretrøya, og Telecom vil derfor hente inn de i front for å kunne holde på forspranget. Klatringen begynner nå.

 13.16: Tradisjon tro, har det også i dag gått et brudd. de fem som stakk etter 9 kilometer var: Guiseppe Guerini (TMO), David Lopez Garcia (EUS), Vincente Garcia Acosta (CEI) ,Stephane Auge (COF) og Magnus Backstedt (LIQ). De har nå fått 25 sekunder ned til hovedfeltet.

Guerini er best i sammendraget av de fem, 1 minutt og 9 sekunder bak Tom Boonen.

13.10: 171 ryttere til start i dag. Det betyr at Milrams Fabio Sachhi har takket for seg. Både Gerolsteiner og Euskaltel-ryttere somm er aggressive i åpningen for å få avgårde et brudd. Samme prosedyre som de tidligere etappene.

13.05: Tourens sjette etappe er i gang! Rytterne har syklet gjennom den nøytrale sonen og vist seg fram for publikum. Det har allerede vært forsøk på brudd, men hovedfeltet er nå samlet igjen.

12.50: Dagbladet.no er på plass i Lisieux, og kan melde om kraftig regnvær. Det høljregner, og dette kan føre til vanskelige forhold for rytterne. Starten skal gå klokken 13.00. 

Dagens etappe i Tour de France går fra Lisieux til Vitré i Normandie. Sykkelekspert Johan Kaggestad spår dramatikk - i dag igjen.

Redde ryttere

- Rytterne fortalte de var redde i går, forteller Kaggestad fra Frankrike.

- Det var veldig høyt tempo i hovedfeltet for å kjøre inn utbryterne, og dermed fikk vi også flere velt og skader.

Og forholdene ligger vel til rette for et nytt fransk drama i dag.

-Det blåser og regner her nede, så det kan bli farlig for rytterne i dag igjen, forteller Kaggestad fra Frankrike.

«Kjempepyse»

Thor Hushovd var langt fra å være fornøyd med en syvendeplass på gårsdagens etappe av Tour de France. Etter å ha summet seg litt etter skuffelsen, uttalte han med glimt i øyet at han syntes mannen med den gule ledertrøya, Tom Boonen, var ei «kjempepyse» som ikke ga mer underveis for å få til en massespurt.

I dag venter nok en spurt-etappe med gode muligheter for Oksen fra Grimstad.

Dagens etappe går fra Lisieux til Vitré og er 189 kilometer lang. Den inneholder en 3.kategori-stigning allerede etter 27 kilometer, og har tre innlagte spurter underveis.

Sykkelekspert Johan Kaggestad tror på ny massespurt.

- Brudd kan holde helt inn

- Dette er nok en klassisk spurt-etappe, og det kan fort være duket for en ny massespurt, tror Kaggestad.

Men åpner også for at brudd kan holde helt inn i dag.

- Det er en viktig tempo-etappe som venter lørdag, og sammenlagtfavorittene vil nok derfor spare krefter til det. Dette kan åpne for at hovedfeltet ikke kjører inn ryttere som har gått i brudd, sier Kaggestad.

Inneklemt Hushovd

En av Thors største utfordringer blir å finne en god posisjon for spurten. På flere etapper har han blitt liggende inneklemt på oppløpet - uten sjanse til å spurte fra konkurrentene.

- Thor har vært uheldig i år, sier Kaggestad.

- Først med denne armskaden - så med posisjonen på oppløpet. Hvis mulig, bør Thor plassere seg lenger ut slik at han får friere vei til mål.

Gårsdagens vinner Oscar Freire (Rabobank) og etappevinner Robbie McEwen (Davitamon Lotto) vant begge etter å ha kommet som en kanon fra ute til høyre.

-Dean er viktig

Thors faste opptrekker, Julian Dean, var en av de som veltet i går. Han er en mann Thor er helt avhengig av, sier Johan Kaggestad.

- Jeg håper bare Dean er i fin form i dag. Thor er frisk og rask, og de andre på Credit Agricole-laget er nok ikke sterke nok å trekke Thor så godt som Julian Dean gjør.

Følg dagens etappe direkte kl.13. på Dagbladet.no.

<B>VELT:</B> Igår veltet flere ryttere under vanskelige forhold. Sykkelekspert Joahn Kaggestad spådde nye velt i dag.