Hushovd og Boasson Hagen gjorde Stoltenberg stolt

- Helt fantastisk, hilser statsministeren.

(Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg sender varme gratulasjoner til Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen etter at de to nordmennene sikret dobbeltseier på den sekstende etappen i Tour de France i dag.

- Gratulerer, Thor Hushovd. Det er imponerende at du har vunnet enda en etappe, Gratulerer også til Edvald Boasson Hagen. At det er to norske i toppen er helt fantastisk, sier Stoltenberg til Dagbladet, strålende fornøyd med at Norge nå til de grader hevder seg også i sykkelsporten.

- Det er en stor sport, og jeg er stolt over å være statsminister i et land som har så fremragende ryttere som det vi har i Norge, sier statsministeren.

Jens Stoltenberg er selv en ivrig sykkelmosjonist, selv om turene i marka neppe har gjort ham i stand til å følge Hushovd og Boasson Hagen opp til Col de Manse - der de norske gutta satte inn støtet i dag.

Hushovd og Boasson Hagen hylles også fra den andre siden av stortingssalen i dag:

- Fantastisk. Gratulerer Thor H og Edvard. Løfter sommeren for oss i Bergensregn, skriver Høyre-leder Erna Solberg på Twitter.

Gratulasjoner og hyllester har strømmet inn fra store deler av idrettsverdenen og andre interesserte, etter at Thor Hushovd tok sin tiende etappeseier i Tour de France i byen Gap.