Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd og Boasson Hagen klarte ikke tidsgrensa

Fikk slite på monsteretappen, men reddes av at det gjaldt mange.

TUNG DAG: Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd hadde en tøff vei opp til Galibier, men overlever til morgendagens blodslit.Foto: SCANPIX/AP/Christophe Ena
TUNG DAG: Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd hadde en tøff vei opp til Galibier, men overlever til morgendagens blodslit.Foto: SCANPIX/AP/Christophe Ena Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen klarte ikke å komme til mål innenfor tidsgrensa på den attende etappen av Tour de France i dag, men får likevel fortsette rittet i Frankrike.

Andy Schleck vant den knallharde 200-kilometeren opp til Galibier, men mens alle snakket om etappevinneren og Thomas Voecklers fortsatte sammenlagtledelse, ble det snart tydelig at en stor gruppe bakerst i feltet kom til å få slite med tida.

Sammen med Cavendish
Utregningene fortalte at tidsgrensa var 33,07 etter Schlecks målgang - og Hushovd og Boasson Hagen kom først i mål nesten 36 minutter etter.

Tour-arrangøren åpner imidlertid for unntak fra tidsfrist-regelen dersom det er 20 prosent av feltet som ikke klarer tiden, og i dag satt i tillegg poengkonkurransens leder Mark Cavendish der bak.

TV 2 bekreftet også kort etter at nordmennene var i mål, at videre deltakelse er sikret.

To harde dager
Tøff motvind skapte ekstra problemer for de mindre klatresterke rytterne i dag, på en rute som er knallhard fra før.

Knallhardt blir det også i morgen opp til Alpe d'Huez, og man er trolig avhengig av en stor grupetto igjen for å få være med videre i Touren, dersom man er blant dem som sliter i bakkene.

Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd har varslet at de vil forsøke å spare krefter på de to harde etappene som leder opp til lørdagens tempo.

Mark Cavendish fratas forøvrig 20 poeng i kampen om den grønne trøya på grunn av tidsgrensebruddet.