TUNG DAG: Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd hadde en tøff vei opp til Galibier, men overlever til morgendagens blodslit.Foto: SCANPIX/AP/Christophe Ena
TUNG DAG: Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd hadde en tøff vei opp til Galibier, men overlever til morgendagens blodslit.Foto: SCANPIX/AP/Christophe EnaVis mer

Hushovd og Boasson Hagen klarte ikke tidsgrensa

Fikk slite på monsteretappen, men reddes av at det gjaldt mange.

(Dagbladet): Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen klarte ikke å komme til mål innenfor tidsgrensa på den attende etappen av Tour de France i dag, men får likevel fortsette rittet i Frankrike.

Andy Schleck vant den knallharde 200-kilometeren opp til Galibier, men mens alle snakket om etappevinneren og Thomas Voecklers fortsatte sammenlagtledelse, ble det snart tydelig at en stor gruppe bakerst i feltet kom til å få slite med tida.

Sammen med Cavendish
Utregningene fortalte at tidsgrensa var 33,07 etter Schlecks målgang - og Hushovd og Boasson Hagen kom først i mål nesten 36 minutter etter.

Tour-arrangøren åpner imidlertid for unntak fra tidsfrist-regelen dersom det er 20 prosent av feltet som ikke klarer tiden, og i dag satt i tillegg poengkonkurransens leder Mark Cavendish der bak.

TV 2 bekreftet også kort etter at nordmennene var i mål, at videre deltakelse er sikret.

To harde dager
Tøff motvind skapte ekstra problemer for de mindre klatresterke rytterne i dag, på en rute som er knallhard fra før.

Knallhardt blir det også i morgen opp til Alpe d'Huez, og man er trolig avhengig av en stor grupetto igjen for å få være med videre i Touren, dersom man er blant dem som sliter i bakkene.

Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd har varslet at de vil forsøke å spare krefter på de to harde etappene som leder opp til lørdagens tempo.

Mark Cavendish fratas forøvrig 20 poeng i kampen om den grønne trøya på grunn av tidsgrensebruddet.