Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd og Boasson i front for ett minutts stillhet

Tour de France-rytterne hedret norske terrorofre.

ETT MINUTTS STILLHET: Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen holdt sammen med de andre Tour de France-rytterne ett minutts stillhet til minne for ofrene i terrorangrepene i Norge. Foto: SCANPIX(AP Photo/Christophe Ena
ETT MINUTTS STILLHET: Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen holdt sammen med de andre Tour de France-rytterne ett minutts stillhet til minne for ofrene i terrorangrepene i Norge. Foto: SCANPIX(AP Photo/Christophe Ena Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er vanskelig å se for seg når man er midt oppi sykkelfesten i Paris, at jeg skal hjem til et land i sorg, sa en beveget Edvald Boasson Hagen (24) da sykkelfesten i Frankrike var omme søndag.

Mens konkurrentene var lettet og glade for at 3430 kilometer med slit var omme og hyllest ventet i hjemlandene, reiser Boasson Hagen og Thor Hushovd (33) hjem til dypt sørgende landsmenn.

Sky-stjernen med to etappeseirer tidligere i rittet, ble kun slått av storfavoritt Mark Cavendish på siste etappe inne på paradegata Champs-Élysées. For de norske deltakerne venter et vondt og brutalt antiklimaks på hjemmebane etter suksessen i Frankrike.

167 proffsyklister tok av seg hjelmene og bøyde hodene i respekt for ofrene etter de makabre attentatene som rammet lille og fredelige Norge to dager tidligere.

- Det er en ubeskrivelig situasjon å tenke på. Samtidig var det fint å delta i markeringen som viste at alle Tour de France-syklistene støtter dem som lider hjemme i Norge, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

Han var rørt over den massive støtten fra norske sykkelfans og flagg langs løypen helt til siste slutt.

Medfølelse Ingen av de to norske sykkelprofilene hadde søndag fått vite at noen i deres nærmeste bekjentskapskrets var direkte berørt av massakren på Utøya eller bomben i Oslo.

- Uansett føler jeg sterkt med dem som er rammet, sa Boasson Hagen.

Hushovd og Boasson Hagen sto først i feltet da rytterne holdt minnestund før etappestart. Hushovd tok initiativ til markeringen. Tour-direktør Christian Prudhomme var borte hos de to norske rytterne og tok dem i hånden.

Hushovd og Boasson Hagen sto foran startlinjen og hovedfeltet sammen med de forskjellige trøyeholderne.

Begge nordmennene og hele Sky-laget syklet med sørgebånd på etappen.

Ikke umulig Annenplassen på etappen føyer seg inn i rekken av toppresultater for Edvald Boasson Hagen. I løpet av tre uker er det blitt to seirer, to annenplasser, tredjeplass på lagtempo og ytterligere to topp 10-plasseringer.

I fjor måtte han nøye seg med to tredjeplasser og fire topp 10 i debuten.

Briten Cavendish sikret årets femte og karrierens 20. etappeseier — og det ganske så enkelt.

- Veldig nær var det ikke, en sykkellengde eller noe. Men det er mitt nærmeste forsøk mot Mark noensinne. Juan Antonio Flecha kjørte meg inn på hjulet hans, og jeg jobbet hardt for å holde meg der. Så prøvde jeg å gå ut og forbi, men det gikk ikke. Jeg hadde ikke mer å gi og satte meg inn bak ham igjen, sa Boasson Hagen, som pådro seg en forkjølelse tre dager før avslutningen.

- Det går an å få ut litt ekstra likevel.

- Er Cavendish umulig å spurtslå når alt klaffer for ham?

- Det er ikke langt ifra, iallfall. Helt umulig er det ikke, for han er blitt slått før, men da skal den som prøver ikke være forkjølt. Han er sterk. Intet annet er å si om det.

(NTB)