Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd og Cavendish straffes for knuffing

- Dette er tull. Ingen av oss gjorde noe galt, sier Thor.

HOS JURYEN: Thor Hushovd på vei ut av juryens buss etter å ha klaget på beslutningen om å frata både ham og Mark Cavendish poengene fra den innlagte spurten. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
HOS JURYEN: Thor Hushovd på vei ut av juryens buss etter å ha klaget på beslutningen om å frata både ham og Mark Cavendish poengene fra den innlagte spurten. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

REDON/OSLO (Dagbladet): Thor Hushovd og sprintrival Mark Cavendish er fratatt poengene de tok på den innlagte spurten omkring halvveis på dagens tredje etappe i Tour de France.

- Det er tull. vi var inntil hverandre. Han gjorde ingen feil, og jeg gjorde ingen feil, sa Hushovd da han fikk beskjed om straffen.

Hushovd så ut til å presse seg inn mot Cavendish, og briten svarte med å stange med hjelmen og på den måten dytte nordmannen unna igjen. De kjempet da om tredjeplassen i hovedfeltet etter at fem ryttere i brudd hadde passert noen minutter tidligere.

Thor frikjenner Cav Cavendish var førstemann over streken av rytterne i feltet og fikk dermed ti poeng som nummer seks, mens Hushovd ble nummer tolv og fikk fire poeng.

Etter målpassering ble det imidlertid kunngjort at begge ble fratatt poengene de kapret på den innlagte sprinten.

- Hvis ikke vi kan hindre hverandre på den måten, må de begynne å følge med hele veien. Jeg kan si at jeg kan bli diska, men ikke Cavendish, for han gjorde heller ingen feil, sa Hushovd før han møtte juryen.
Takker Thor Cavendish har fått med seg dette utspillet fra Hushovd, og takker via Twitter:

- Hørte akkurat at Thor har tilbudt seg å ta straffen alene. For en ekte gentleman. Jeg regner med at det ikke endrer en dritt, riktignok. Men takk skal du ha, skriver «Cav».

Hushovd oppsøkte juryen for å forklare hvorfor han mener avgjørelsen er feil, og fra utsiden av juryens buss kunne man observere at Hushovd studerte videobilder av episoden.

Etter møtet blir det likevel meldt at straffen blir stående.

- Dommen blir stående. De mente at spurten var uregelmessig, sier Thor etter å ha snakket med juryen.

- Er dette et skår i gleden på en ellers god dag?
- Nei, dette betyr ikke så mye for meg, sier Hushovd til Dagbladet.

MEST GLAD: Thor Hushovd i gul trøye jubler over seieren til lagkamerat Tyler Farrar (midt i bildet) på målstreken. Foto: Lionel Bonaventure, AFP/Scanpix
MEST GLAD: Thor Hushovd i gul trøye jubler over seieren til lagkamerat Tyler Farrar (midt i bildet) på målstreken. Foto: Lionel Bonaventure, AFP/Scanpix Vis mer