KRYSSET MÅLSTREKEN FØRST I HOVEDFELTET: Thor Hushovd var den eneste av spurterne som greide å henge med over de krevende stigningene. Foto:  AFP PHOTO FRED TANNEAU
KRYSSET MÅLSTREKEN FØRST I HOVEDFELTET: Thor Hushovd var den eneste av spurterne som greide å henge med over de krevende stigningene. Foto: AFP PHOTO FRED TANNEAUVis mer

Hushovd og Nordhaug blant topp 10 i Sveits

Grimstad-oksen viste styrke i stigningene.

||| Lars Petter Nordhaug (6) og Thor Hushovd (9) leverte sterke prestasjoner i Tour de Suisse lørdag, men maktet ikke å hamle opp med Rui da Costa.

Caisse d''Epargne-rytteren var sterkest av alle over kategori tre-stigningene som avsluttet den åttende etappen. Han holdt lagkameraten José Joaquin Rojas 20 sekunder bak seg og jublet for etappeseieren.

Lars Petter Nordhaug var lenge med helt framme og kjempet om seieren, men fikk det tøft i avslutningen. Likevel hang han godt med, og krysset mållinjen som sjettemann etter 172,4 krevende kilometere fra Wetzikon til Liestal.

Thor Hushovd er med i rittet for å trening før Tour de France. Han var mer eller mindre den eneste spurteren som maktet å sitte i hovedfeltet gjennom hele etappen.

Mens de fleste andre falt av over de siste krevende stigningene, var Hushovd kontrollert med og krysset mållinjen som førstemann i feltet, og niendemann totalt, 1.41 minutter bak da Costa.

Rittet avsluttes med en tempoetappe søndag. Robert Gesink forsvarte ledertrøyen lørdag, og har 29 sekunder ned til Rigoberto Uran.

Kurt Asle Arvesen brøt rittet med mageproblemer.

(NTB)