Hushovd om Holst Enger: - Kan bli Norges store rytter

21-åringen fortsetter gjerne karrieren på norsk lag.

STOR FRAMTID: Sondre Holst Enger kjenner godt til Atle Kvålsvoll og Thor Hushovd fra før, i tillegg er han fri på markedet foran 2017-sesongen. - De viser interesse, sier Holst Enger om det norske proffprosjektet.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STOR FRAMTID: Sondre Holst Enger kjenner godt til Atle Kvålsvoll og Thor Hushovd fra før, i tillegg er han fri på markedet foran 2017-sesongen. - De viser interesse, sier Holst Enger om det norske proffprosjektet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

HORTEN (procycling.no): Sondre Holst Enger er en av fem norske utenlandsproffer som kan melde overgang til Thor Hushovds sykkelprosjekt i 2017.

Dersom laget blir en realitet.

Overfor procycling.no innrømmer Sondre Holst Enger at han er lysten på å fortsette samarbeidet med duoen han forlot underveis i 2014-sesongen, Thor Hushovd og Atle Kvålsvoll.

- De fleste ser vel for seg at jeg går inn der. Atle er fortsatt treneren min, og jeg har vært på laget til Thor tidligere. Ingenting er avgjort, og jeg tar ingenting for gitt nå. Jeg har ett år igjen hos IAM Cycling, og skal prøve mitt beste. Selvsagt er jeg åpen for å høre hva de har å si, sier Sondre Holst Enger til procycling.no.

- Kan bli Norges store rytter Hortenseren utmerket seg denne sesongen ved å ta sin første proffseier under Østerrike rundt.

Han kjempet også om etappeseirer under Tour of Britain og Tour de la Eurometropole.

- Jeg var fornøyd med kjøringa på slutten av sesongen. Da var ting mer stabilt i treningshverdagen, sier Holst Enger.

Han fikk en femmer på treningen av Mads Kaggestad i TV 2, og får også godkjent av sin tidligere lageier fra tiden på Sørlandet.

- Sondre var utsatt for både sykdom og skade. Da blir alltid sesongen vanskelig, spesielt når du er førsteårsproff. Han har vist tegn til talentet sitt, som vi også så under årene i forkant. Jeg er sikker på at han vil vokse med tiden, og at han kan bli Norges store rytter om få år, sier Thor Hushovd til procycling.no.
 
Holst Enger: - De viser interesse Grimstad-mannen bekreftet tidligere denne uka at arbeidet med å hente inn hovedsponsorer for 2017-sesongen, er i god utvikling.

• Les også: Håper å starte 2016 med hovedsponsor på plass

Når han blir spurt om Holst Engers navn er på blokka svarer han at «min jobb i dag ikke er å signere eller tenke på hvem jeg skal signere. Jeg fokuserer på at dette laget skal bli en realitet».

Holst Enger har likevel oppfattet signaler om at han er ønsket.

- Kontrakten din med IAM utløper etter 2016-sesongen. Da håper vi å se Hushovds nye profflag på landeveien, har du gjort deg opp noen tanker rundt det?

- Det ligger i bakhodet, svarer vestfoldingen kjapt.

- Det er et veldig spennende prosjekt. Det hadde vært sinnssykt gøy om han får det til. Thor er flink og har mange kontakter i sykkelsporten, så jeg har troen på dette.

- Har de snakket med deg om et videre samarbeid?

- De viser interesse. Jeg har jo skjønt at de vil ha meg med der. Jeg stoler veldig på Thor og Atle, understreker han.

Stolte blindt på Kvålsvoll Holst Enger la framtiden i Kvålsvolls hender da han ble proff forrige gang.

Da var blant annet Belkin (nå LottoNL-Jumbo) svært interessert.

- Føler du deg priviligert som har en trener med bakgrunn fra sykkelmiljøet, og som i tillegg er en døråpner inn mot den internasjonale sykkelsporten?

- Jeg synes samarbeidet Atle og meg har er sinnssykt bra. Han har en god forståelse av meg, og er veldig flink med det han holder på med. Jeg stolte 100 prosent på ham da jeg skrev under for IAM Cycling.

procycling.no har spurt Kvålsvoll om hvor viktig han tror han har vært for Holst Engers karriere så langt:

- Det må vel nesten Sondre svare på. At han har en han kjenner godt han kan prate med, tror jeg gir en trygghet for ham. Det vil også være viktig framover til han får etablert seg skikkelig som proff. Thor (Hushovd) ble mer og mer selvstendig i sin karriere, men hadde likevel behov for å ha en person rundt ham som kunne stille de riktige spørsmålene og spille ball med.

Dette var del to av procycling.nos intervju med Sondre Holst Enger.

• Les også del én: - Jeg har lyst til å prøve meg i Flandern

TROR PÅ HOLST ENGER: Thor Hushovd.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TROR PÅ HOLST ENGER: Thor Hushovd. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer