Hushovd om Tour-vrakingen: - Det er veldig skuffende

Fikk ikke plass i BMC-troppen.

VRAKET: Thos Hushovd sykler ikke årets Tour de France. 
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VRAKET: Thos Hushovd sykler ikke årets Tour de France. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): BMC offentliggjorde i dag sin tropp for sommerens Tour de France. Der var Thor Hushovd ikke med.

Troppen består av Brent Bookwalter, Marcus Burghardt, Amaël Moinard, Steve Morabito, Manuel Quinziato, Michael Schär, Cadel Evans, Tejay Van Garderen og Philippe Gilbert. Hushovd blir dermed reserve sammen med Dominik Nertz og Mathias Frank.

Til TV2 skal Hushovd ha sagt at han har tatt vrakingen tungt.

- Det er selvfølgelig veldig skuffende, jeg hadde veldig lyst til å være med. Det var et mål for meg, og da er det kjedelig ikke å bli tatt ut, sier han.

Likevel tror han ikke vrakingen vil få følger for hans videre samarbeid med BMC.

- Nei, det gjør det ikke. Hadde jeg levert varene i Dauphine hadde jeg blitt tatt ut og kunne reist til Korsika på onsdag. Det er ikke laget sine skyld at jeg ikke har vist en sterk nok kjørestyrke, det må en bare forholde seg til, sier Hushovd.

- I dag er jeg lei meg Johan Kaggestad er lei seg for at Hushovd ikke fikk være med i år, og sier til Dagbladet at han tror Hushovd kunne gjort en kjempejobb for laget.

- I dag er jeg lei meg, men sånn er det bare. De har mange gode ryttere i stallen, og det har helt sikkert ikke vært en lett avgjørelse for dem, sier han.

Kaggestad tror det har stått mellom tre ryttere om de to siste plassene, og at Hushovd til slutt trakk det korteste strået.

- Quinziato og Gilbert tok nok de to siste plassene, men vi må se positivt på det også. Thor har gjort en kjempejobb med å komme tilbake på det nivået han er nå hvor han i det hele tatt blir vurdert, sier han.

Heller ikke i fjor var «oksen fra Grimstad» med da det ble syklet rundt Frankrike. Den gang var det et muskelvirus som satte ham ut av spill.

Også vår-sesongen har vært meget varierende for Hushovd. Det var noen små oppturer i Tour of California, men i Criterium du Dauphiné gikk det igjen tyngre for veteranen.

Dag Otto Lauritzen er i likhet med Kaggestad sikker på at Hushovd kunne gjort sin jobb for laget.

- Jeg tror de er usikre på om nivået hans er jevnt nok, men vi har sett før at Tour de France kan avgjøres på en lag-tempo og der er han blant de beste på laget. Han kunne blitt veldig viktig, sier han til Dagbladet.

Tre nordmenn Med det blir det tre nordmenn på startstreken i årets ritt. Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug er alle klare.

Kaggestad sier at selv om Hushovd vil bli savnet, er det mye å se frem til.

- Ja, det blir mye moro. Vi har jo tre nordmenn i årets ritt - det må vi ikke glemme, avslutter Kaggestad.

Også Lauritzen ser frem til første tråkk i årets Tour med god norsk deltagelse.

- Jeg har en veldig god følelse på at Tor er tilbake i Touren neste år. For veldig mange nordmenn er Tor synonymt med Tour de France, men vi får glede oss med resten av nordmennene i år.

Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, har ikke besvart Dagbladets henvendelser i ettermiddag.

Dagbladet kommer tilbake med mer.