Hushovd ønsket ikke sykle for noen andre eksisterende sykkellag

Da la han istedet opp.

- INGENTING FRISTET: Thor Hushovd hadde problemer med å finne en vei videre etter tre vanskelige år i BMC Racing. Da bestemte han seg i stedet for å avslutte den utrolige sykkelkarrieren. FOTO: Terje Bendiksby, Scanpix
- INGENTING FRISTET: Thor Hushovd hadde problemer med å finne en vei videre etter tre vanskelige år i BMC Racing. Da bestemte han seg i stedet for å avslutte den utrolige sykkelkarrieren. FOTO: Terje Bendiksby, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TJUVHOLMEN (procycling.no): Den norske sykkelkongen har abdisert.

Thor Hushovd holdt hoff for å meddele pressen om nyheten på et luksushotell i Oslo, fredag formiddag.

Avgjørelsen skal ha vært tatt for en lang tid tilbake. En stund før han ble fanget opp på halen av feltet i Critérium du Dauphiné - men akkurat når vil 36-åringen spare til en selvbiografi som gis ut senere i år.

- Det var én konkret dag da jeg bestemte meg for å slutte, var alt han ville meddele overfor procycling.no.

Fant ingen lag han ville ha Under det siste etapperittet foran Tour de France, skulle agent Alex Carera begynne sonderingen etter en ny arbeidsgiver for nordmannen.

I samtale med procycling.no innrømmer sørlendingen at han var lunken til hele greia.

For tredje år på rad kranglet kroppen med noe som skal ha opphav i et kyssesykevirus.

- Hvilke andre alternativer hadde du enn å legge opp etter sesongen?

- Jeg var veldig kresen på lag jeg ville sykle for, uansett. Jeg var veldig lunken og brydde meg ikke så mye. For jeg hadde visst at jeg skulle slutte lenge. Jeg hadde ikke hatt noe problem med å finne lag, men jeg fant ingen lag jeg ville sykle for, sier han oppriktig.

Nystartet lag fristet Grimstad-mannen hadde blant annet tilbud fra russiske Tinkoff-Saxo.

Men han strekker seg faktisk så langt som til å hevde at han ikke vil syklet for noen av de eksisterende lagene i den internasjonale sykkelsporten.

- Ikke sammen med Sondre Holst Enger i IAM Cycling?

- Nei.

- Ingen andre lag, heller?

- Det eksisterer ikke i dag, det laget. Jeg kunne kanskje tenkt meg laget til (Fernando) Alonso.

- Hvorfor det?

- Fordi det er noe nytt og spennende. En frisk start, sier han.

- Målet er å føle meg helt vanlig igjen Hushovd starter karrieren i lille, trygge Crédit Agricole før Cervélo TestTeam, Garmin-Cervélo og BMC Racing ventet.

Det amerikanske laget ga beskjed om at nordmannen ikke var en del av sine framtidsplaner, men Hushovd fortalte i dag at det uansett fristet med mer tid til familien, og mindre krangling mot en kropp som ikke vil lystre.

Han setter uansett ikke sluttstrek før etter inneværende sesong.

- Målet mitt er føle meg vanlig igjen og at kroppen fungerer. Da vet jeg at jeg presterer helt i verdenstoppen, sånn som i Paris-Roubaix og noen få andre ganger. Jeg har vist at jeg holder nivået, og håper jeg får en seier. Det blir en verdig avslutning på en lang karriere, sier Hushovd og ramset opp Walloniet rundt, Polen rundt og Arctic Race of Norway i oppkjøringen til det han håper blir hans siste showdown, VM i spanske Ponferrada.

- Jeg sitter ikke her nå og melder meg på. Jeg synes VM er er en verdig måte å avslutte en karriere på, spesielt ettersom jeg har vunnet det. Men jeg drar ikke dit som turist. Jeg drar dit for å sykle fort og prestere.

Håpløs hardøkt torpederte NM På den opprinnelig planen sto helgens NM-fellesstart i Eidsvoll, men den vil foregå uten Hushovd.

Det skyldes at han igjen støtte på problemer som gjør at han nå legger sykkelkarrieren på hylla.

- Jeg ga opp NM på tirsdag. Da skulle jeg kjøre en hardøkt, men merket at det var helt håpløst. Jeg hadde veldig lyst til å kjøre NM, og det har vært et mål hele veien.

- Det har også vært planlangt å fortelle dere om dette i en lang stund, enten jeg skulle delta under NM, eller ikke, avslører han.

FRISTET THOR: Fernando Alonsos mannskap inntar ikke landeveien før neste sesong. FOTO:  REUTERS/Heinz-Peter Bader
FRISTET THOR: Fernando Alonsos mannskap inntar ikke landeveien før neste sesong. FOTO: REUTERS/Heinz-Peter Bader Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer