Hushovd på 32. plass

Thor Hushovd dro opp spurten til hovedfeltet i dagens etappe. Estlenderen Jaak Krisipuu vant etappen som en av fem ryttere som gikk i et vellykket brudd.

Thor Hushovd dro opp tempoet i spurten for hovedfeltet, før han slapp fram lagkamerat O'Grady som ble nummer åtte. Selv tråkket Hushovd rolig inn til en 32. plass.

En gruppe på fem ryttere som gikk i brudd litt etter halvkjørt etappe, holdt unna og gjorde opp om de første plassene. Jaan Kirsipuu fra Estland vant foran danske Michael Sandstød, belgiske Ludo Dierckxsens, italieneren Stefano Casagranda og franske Chritstophe Edaleine.

Spanske Igor Gonzalez Galdeano beholder imidlertid den gule ledertrøya etter å ha kjørt inn på 28. plass midt i hovedfeltet, som passerte målstreken 33 sekunder bak vinneren.

Thor Hushovd viste at han ikke er skremt etter krampeproblemene han opplevde i mandagens etappe:

Etter 73 av dagens 195 kilometer mellom Soissons og Rouen stakk en gruppe på 17 ryttere fra hovedfeltet. Thor Hushovd og lagkamerat Stuart O'Grady i Credit Agricole-laget var med i gruppen som hadde opp til 25 sekunders forsprang på hovedfeltet.

Etter 95 kilometer - ti mil før mål, var hele feltet igjen samlet.

Feltet roet seg ned en stund, før de fem nevnte rytterne gikk i brudd - det første bruddet som har holdt helt i mål hittil i årets Tour de France.

Etter 179 kilomter var flere ryttere innblandet i et stygt velt. Italienske Marco Pinotti lå igjen på asfalten uten å røre seg, og ble etter hvert hentet i ambulanse. Det er usikkert hvor alvorlig skaden er.

Tom Steels, regjerende belgisk mester, og tidligere vinner av 12 Tour de France-etapper, brøt dagens etappe. Steels er den første rytteren som bryter årets Tour de France.

(Dagbladet.no)

FALT STYGT:</B> Italienske Marco Pinotti ble liggende urørlig etter et velt i hovedfeltet, og ble fraktet bort i ambulanse.