Hushovd på åttende

Thor Hushovd overvant smertene da han syklet inn til ny 8. plass i sykkelrittet Paris - Nice i dag.

Nordmannen fikk en stygg smell i høyrefoten etter et sammenstøt med et reklameskilt i spurten på mandagens 2. etappe, men tidlig tirsdag morgen ble det klart at han kunne stille på 3. etappe.

Hushovd var ikke fornøyd med 8. plassen.

- Jeg er ikke særlig fornøyd med den plassen, nei. Men samtidig er jeg fornøyd med at jeg fullførte.

Credit Agricole-syklisten syntes det gikk greit under den 229 kilometer lange etappen inn mot Roanne, men innrømmet at det gjorde vondt i foten de to siste timene.

- Skoen presset på over der jeg fikk et slag i går, og det merket jeg godt. Men nå skal det ikke slik sett være noe problem med tanke på resten av uka. Jeg får bare ta en dag av gangen, og så kommer nok superformen, sa en optimistisk Hushovd til Syklingens Verden.

Thor Hushovd kom 25 sekunder bak vinneren i mål tirsdag. Nederlenderen Leon van Bon vant etappen etter et rivende spurtoppgjør mot tyskeren Thomas Ziegler. Belgieren Tom Boonen fra Belgia tok spurten i hovedfeltet.

De to utbryterne ledet en stund med nesten et kvarter før forfølgerne klarte å redusere forspranget til under halvminuttet.

Tyske Jörg Jaksche fra det danske CSC-laget beholder sammenlagtledelsen etter 3. etappe. Han er seks sekunder foran italieneren Davide Rebellin. Hushovd beholdt 14. plassen i sammendraget, 47 sekunder bak ledende Jaksche.

Rittet avsluttes søndag.

(NTB)