Hushovd på lagjakt

Vurderer sykkelframtiden.

(Dagbladet.no): Lørdag går Thor Hushovd nok en gang løs på oppgavene som Crédit Agricole-kaptein i Tour de France. Foran vår største sykkelprofil ligger 3559,5 kilometer fordelt over 21 etapper med blodslit. I tillegg ligger en usikker framtid for det grønnkledde landbruksbank-laget som et uønsket bakteppe.

Sportsdirektør og Hushovd-mentor Roger Legeay har nemlig ikke fått på plass noen ny sponsor som garanterer opprettholding av satsingen også i kommende sesonger.

Det har naturlig nok fått «Dyret» fra Grimstad til å telle på knappene.

- Sjefen har sagt at han trenger tid fram til 1.august, og det har jeg sagt jeg skal vente på. Det står jeg for fortsatt. Samtidig må man jobbe litt på si, og det gjør jeg, sier Hushovd til TV 2 Sporten før Tour-start i Bretagne.

På spørsmål om hvordan jakten går, svarer Hushovd kort og konsist:

- Det går bra, smiler han.

Jobber iherdig

Sjefen, Legeay, håper at en god Tour-innsats, som forhåpentligvis kan krones med Hushovds andre poengtrøye, kan lokke en ny hovedsponsor til Crédit Agricole, sier Legeay til TV 2.

KJEMPER FOR FELLES FRAMTID: Sportsdirektør Roger Legeay (t.v.) i Crédit Agricole kjemper for lagets videre eksistens. Da må Thor Hushovd og Co levere under årets Tour de France. Foto: Heiko Junge/Scanpix
KJEMPER FOR FELLES FRAMTID: Sportsdirektør Roger Legeay (t.v.) i Crédit Agricole kjemper for lagets videre eksistens. Da må Thor Hushovd og Co levere under årets Tour de France. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

- Vi jobber iherdig for det, og håper vi finner en sponsor før slutten av Tour de France, slik at vi kan fortsette satsingen på dette flotte sykellaget.

Thor Hushovd er imidlertid ikke bekymret for at karrieren tar slutt dersom laget, som har vært nordmannens arbeidsgiver siden han ble proff, legges ned etter denne sesongen.

- Jeg kommer ihvertfall til å være sykkelproff neste år, det er helt sikker på, og jeg har tilbud fra lag, så får vi se hva som skjer, understreker Hushovd overfor TV 2 i kveld.

Hushovd på lagjakt