Hushovd på sisteplass med vilje

Tenker på resten av etapperittet.

Thor Hushovd syklet inn til sisteplass på prologen til etapperittet Tyskland rundt fredag. Nordmannen tok det med ro for å klare å komme seg gjennom resten av rittet.

Hushovd måtte trekke seg fra OL i Beijing fordi formen var langt unna toppnivå etter en hard Tour de France. Fredag var han tilbake på sykkelsetet, men formen er nok ikke helt på topp ennå.

I en prolog nordmannen til vanlig ville være en av favorittene til å vinne, endte han nemlig helt sist. Hushovd syklet 33 sekunder saktere enn vinneren, Brett Lancaster, og endte på 153. plass.

- Dette gikk jo kjempebra. Jeg hang godt med og ble jo sist, sa Hushovd med et smil til NTB.

- Jeg tok det med ro. Jeg ville ikke gå helt ned i kjelleren her i dag. Jeg vil klare å sykle i morgen også. Jeg skulle kjøre rolig så jeg klarer resten av rittet, sa Hushovd.

Etapperittet i Tyskland blir mer som et treningsløp å regne for nordmannen. Etter en hard sommer håper han nå å komme tilbake i rytme. Og kroppen føles bra, til tider.

- Det føles litt opp og ned. Det føles bra til tider, og dårlig til tider. Det eneste jeg håper nå er å komme tilbake til der jeg var, sa Hushovd.

Lørdag venter en tøff etappe for Crédit Agricole-rytteren: 178 kilometer fra Kitzbühel til Hochfügen over tre fjell.

TOK DET MED RO: Thor Hushovd ville ikke ned i kjelleren fredag, og tok det med ro i Tyskland rundt. Foto: TORE ERIK SCHRØDER/SCANPIX
TOK DET MED RO: Thor Hushovd ville ikke ned i kjelleren fredag, og tok det med ro i Tyskland rundt. Foto: TORE ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer

- Jeg gruer meg litt til det. Det blir en veldig tøff dag, sa Hushovd til NTB.

Men det var ikke bare Hushovd som skuffet fredag. Også russeren Denis Mentsjov gjorde det overraskende dårlig. Han endte på 146.-plass.

Brett Lancaster kunne imidlertid juble. Australieren som sykler for Team Milram tok sin første seier siden 2005.

- Det var et perfekt løp. Jeg kom rett fra OL så jeg hadde en optimal oppvarming for denne vanskelige løypa. Det er fantastisk å vinne her, sa Lancaster.

(NTB)