Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd på tredjeplass

Den norske syklisten Thor Hushovd syklet inn til tredjeplass da den andre etappen i Katalonia rundt i Spania ble unnagjort tirsdag. Nå satser nordmannen alt på å vinne onsdagens etappe på selveste 17. mai.

– Målet mitt for Katalonia rundt er å vinne en etappe. Jeg skal prøve å gjøre det onsdag, på 17. mai, sier Hushovd til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Tirsdag spurtet nordmannen inn til tredjeplass. Spanjolen Luis Perez vant etappen, mens sveitseren Fabian Cancellara beholdt ledertrøyen.

Gikk fort

Den andre etappen i årets utgave av sykkelrittet gikk i området rundt Cambrils over 156,8 kilometer. Perezx var én av fire syklister som stakk i et tidlig brudd på etappen. På det meste hadde de en ledelse på 11 minutter. Mot slutten av etappen tok hovedfeltet, men Hushovd, kraftig innpå. Perez holdt imidlertid så vidt unna og sikret seg etappeseieren med 12 sekunders margin. I spurten i feltet bak Perez, vant Isaac Galvez foran Hushovd.

– De stakk i brudd ganske tidlig på etappen, og tempoet i feltet var bedagelig. Men på de fire siste milene gikk det kjempefort, og vi tok igjen tre av de fire utbryterne rett før mål, men Perez hold unna. I spurten ble jeg nummer to, sier Hushovd.

Føler seg bra

– Det var en spurt som gikk kjapt. Jeg er ikke i toppform ennå, men det er god trening å få med seg slike spurter, selv om det ikke var om førsteplassen vi kjempet. Målet er å vinne en etappe her, jeg skal prøve på nasjonaldagen onsdag, sier han.

Hushovds lagkamerat Mads Kaggestad endte på 187. plass, hele fire minutter og 57 sekunder bak vinneren.

HER BLIR HAN NUMMER 3: I morgen går Hushovd for topp-plassen! Foto: Scanpix
HER BLIR HAN NUMMER 3: I morgen går Hushovd for topp-plassen! Foto: Scanpix Vis mer

I sammendraget leder sveitseren Fabian Cancellara fra CSC-laget med tre sekunder foran Vladimir Karpets. Hushovd ligger på sjuendeplass i sammendraget etter to etapper, ni sekunder bak.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media