DOPMISTENKT: Alessandro Petacchi (t.h) feirer seieren på den 4. etappen i Tour de France. Før start i tourne skal han ha fått beskjed fra dopingjegerne. Foto: AFP/ PASCAL PAVANI
DOPMISTENKT: Alessandro Petacchi (t.h) feirer seieren på den 4. etappen i Tour de France. Før start i tourne skal han ha fått beskjed fra dopingjegerne. Foto: AFP/ PASCAL PAVANIVis mer

- Hushovd-rival etterforskes for doping

Petacchi skal ha fått beskjed før Tour-start.

||| • Tour-studio: Følg og diskuter 16. etappe

(Dagbladet): Alessandro Petacchi sykler for tida i grønt i Tour de France, han leder poengkonkurransen med to poeng på Thor Hushovd.

I dag melder den italienske sportsavisa La Gazzetta dello Sport at 36-åringen er ett navnene i en større etterforskning for brudd på dopingreglementet i Italia.

Huset gjennomsøkt
Avisa hevder at veteranen før starten i Tour de France fikk beskjed om at han etterforskes, av den italienske statsadvokaten Benedetto Roberti.

Allerede i april ble italienerens hus gjennomsøkt da politiet etterforsket handel med dopingmidler i 2008 og 2009 i forbindelse med den såkalte Mantova-saken.

Da sto sykkellaget Lampre sentralt, laget Petacchi nå kjører for.

Ifølge Cyclingnews anklages Petacchi denne gang blant annet for bruk av PFC (Perfluorocarbon) and «human serum albumin». PFC er et stoff som på lik linje med EPO og bloddoping øker utøvernes oksygenopptak, og det skal ikke finnes metoder for å avdekke bruk.

Kan kastes ut
Sykkelnettstedet skriver at ryttere under etterforskningen kan kastes ut av Tour de France. Det skal finnes presedens for slikt, selv om etterforskning ikke holder til å nekte noen start i verdens mest prestisjefulle etapperitt.

Under Mantovo-etterforskningen i april ble verdensmesteren fra 2008, tidligere Lampre-rytter, Alessandro Ballan, utestengt fra sitt lag BMC Racing Team.

Petacchi leverte en ikke-negativ prøve som inneholdt astmamedisinen Salbutamol i 2007. Han sto hele tida på at han var uskyldig og ble først frikjent før idrettens voldgiftdomstol utestengte italieneren fram til august 2008.

På grunn av dopingsaken sto Petacchi over touren både i 2007 og 2008.