Hushovd-rival utestengt ett år

Spurtkanonen Alessandro Petacchi.

Spurtkanonen Alessandro Petacchi er utestengt i ett år av Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Italieneren testet positivt med for mye salbutamol i kroppen under siste års Giro dItalia. Petacchi har tillatelse til å bruke salbutamol mot sine astmaplager, men mengden salbutamol ble ikke regnet som tilfredsstillende.

Det var CAS enig i, selv om de ennå ikke er kommet med noen offisiell uttalelse etter domsavsigelsen.

Bronkitt så uansett ut til å stoppe Petacchis Giro-deltakelse i år, men han skulle være klar til å ta opp kampen mot de beste spurterne under Tour de France.

Etter dommen i CAS blir det ikke noe sykling på ham det kommende året.

Spanjol tatt for testosteronbruk

Den spanske syklisten Patxi Vila har testet positivt på testosteron og er strøket fra listene før årets Giro d’Italia starter.

32-åringen testet positivt i en test utenom konkurranse og trening ved hjemmet sitt 3. mars. Han har bedt om at B-prøven analyseres, fordi mengden testosteron ikke skal være spesielt høyt i A-prøven.

FERDIG FOR ÅRET: Alessandro Petacchi har brukt salbutamol mot astmaplager, men mengdene ble ikke regnet som tilfredsstillende. Derfor er den italienske spurtkanonen utestengt i ett år. Foto: EPA
FERDIG FOR ÅRET: Alessandro Petacchi har brukt salbutamol mot astmaplager, men mengdene ble ikke regnet som tilfredsstillende. Derfor er den italienske spurtkanonen utestengt i ett år. Foto: EPA Vis mer

Vila ble informert om testresultatet sist uke, og det var derfor han ga seg i rittet Tour de Romandie før den 4. etappen.

(NTB)

<B>STRØKET FRA LISTENE:</B> David Vila skulle deltatt i Giro d’Italia, men er strøket fra listene etter at A-prøven viste for høye verdier av testosteron.