FØLER SEG DÅRLIG BEHANDLET: Thor Hushovd synes ikke han er blitt verdsatt godt nok av Garmin Cervelo-sportsdirektør Jonathan Vaughters. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FØLER SEG DÅRLIG BEHANDLET: Thor Hushovd synes ikke han er blitt verdsatt godt nok av Garmin Cervelo-sportsdirektør Jonathan Vaughters. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Hushovd røper misnøye med Garmin Cervelo

- Jeg er blitt kjørt som hjelperytter.

(Dagbladet): Garmin Cervelo var ett av flere lag som kom med et konkret tilbud til Thor Hushovd.

Men for nordmannen var det et enkelt valg å vrake sin nåværende arbeidsgiver til fordel for BMC - han er nemlig ikke fornøyd med behandlingen han har fått av sportsdirektør Jonathan Vaughters.

- Jeg har ikke fått mulighetene jeg har ønsket, og i stedet kjørt som hjelperytter. Det er ikke noe jeg har lyst til, og en av grunnene til at jeg ikke valgte å bli der, sier han til TV 2.

Hushovd nådde ikke målene sine i vårsesongen, der han håpet å vinne Flandern Rundt eller Paris-Roibaix første gang i karrieren. Sistnevnte ritt ble i stedet vunnet av Hushovds hjelperytter Johan Van Summeren.

I Tour de France var han spurtopptrekker for Tyler Farrar på de flate etappene, men fikk kjøre for egne sjanser på de mer kuperte strekkene.

Det resulterte i to individuelle etappeseirer.

Hushovd er like fullt kritisk til måten Vaughters har lagt opp sesongen på.

- Det er jeg selvfølgelig. Jeg har ikke vært fornøyd med det og synes ikke det har vært bra nok. Så det er en av grunnene til at jeg ikke valgte å forlenge, sier han til TV 2.