Hushovd rystet over stygg velt

Mark Cavendish (26) i massevelt i Giro d`Italia.

STYGG VELT: Thor Hushovd gir Mark Cavendish skylda for dagens giro-velt. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini/NTB scanpix
STYGG VELT: Thor Hushovd gir Mark Cavendish skylda for dagens giro-velt. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini/NTB scanpixVis mer

Briten kom i skvis, gikk selv ned i velten og dro også med seg sammenlagtleder Taylor Phinney på tredje etappe i Giro d'Italia. Phinney skadet ankelen og ble liggende på asfalten en god stund.

Cavendish skrapet opp hele venstre side av kroppen dagen etter at han sikret etappeseieren.

- Det gikk ekstremt fort, og jeg syntes det var skummelt. Velten skjedde rett på siden av meg. Cavendish kjørte bare rett inn i den andre rytteren, slo Thor Hushovd fast overfor NTB.

BMC-rytteren spurtet til sjetteplass, mens Alexander Kristoff endte på plassen bak. Nordmennene var sjanseløse mot etappevinner Matthew Goss. Den 25-årige australieren tok sin annen etappeseier i rittet. Den første kom 17. mai 2010.

Blir redd Det var ikke første gang briten har vært hasardiøs i spurtoppgjørene. En rekke ganger de siste sesongene har Cavendish havnet i søkelyset for farefull ferd mot mållinjen, og flere ganger er det gått skikkelig galt.

Hushovd mente han verken ble hindret av velten eller hadde noen seierssjanse mot verdens raskeste syklister.

- Jeg blir redd når det går skumle velt, men det går for fort til at jeg har noen sjanse. Jeg føler meg fin i kroppen ellers og går fortsatt for etappeseier, men akkurat i disse finalene blir det litt kaotisk.

Stang-ut Alexander Kristoff (24) var nære ved å gå ned i velt for annen dag på rad.

- Det gikk stang-ut. Jeg ble hindret på oppløpet og fikk en dytt i siden da velten gikk. Jeg måtte stoppe å tråkke, mistet rytmen og fikk for lang vei fram. Jeg ville ikke ha vunnet, men kunne endt noen plasser lengre fram, sa Katjusja-rytteren.

En tur i ambulanse, men heldigvis uten omfattende skader, endte annen etappe. Norgesmesteren hadde likevel håpet å kjempe helt i toppen mandag.

- Det er litt surt. Jeg følte at beina var OK, men var litt reservert også. Hånden var vond. Nå skal jeg lege sårene på hviledagen, og jeg satser på at beina er gode til neste spurt.

I forbindelse med etappen ble belgieren Wouter Weylandt hedret av Giro d'Italia. Leopard-rytteren vant karrierens største seier på nettopp tredje etappe i det italienske treukersrittet for to år siden.

På tredje etappe 9. mai i fjor omkom Weylandt.

Rytterne holdt ett minutts stillhet i respekt for kollegaen før start på etappen.

Giro d'Italia har hviledag og transporteres tilbake til Italia tirsdag. Onsdag står det lagtempo på programmet.

Rittet avsluttes i Milano 27. mai.

(NTB)