Hushovd satt på antibiotika-kur

- Langt i fra gunstig, sier trener Kvålsvoll.

(Dagbladet.no): Gårsdagens monster-etappe i Tour de France ble en sann prøve også for en forkjølet Thor Hushovd. I dag skulle den velkomne hviledagen brukes godt til å samle krefter.

I stedet endte Grimstad-syklisten på penicillin-kur.

- Han er tettere i bihulene og har mer trykk i panna. Legen fant ut at det ikke var noen vei utenom en antibiotika-kur, forteller trener Atle Kvålsvoll til Dagbladet.no på telefon fra Frankrike.

Som er svært spent på de kommende dagene.

- Dette er jo langt i fra noe gunstig, men Thor pleier å reagere raskt på slike kurer. Det er umulig å si hvor lang tid det vil ta før han er kvitt det, men det gir jo seg ikke over natta, fortsetter Kvålsvoll.

Forhåpentligvis bruker Hushovd hviledagen godt. 

I morgen venter en ny kraftprøve av en etappe for syklistene i Tour de France.

- Det er steintøft å komme seg igjennom disse etappene med sykdom i kroppen. Morgendagens plan blir å komme seg igjennom billigst mulig sammen med resten av spurterne, avslutter Hushovd-treneren.

SYK: Hushovd-trener Atle Kvålsvoll (til høyre) er spent på hvordan Tor reagerer på penicillin-kuren han nå tar etter at sykdommen har forverret seg. Foto: Heiko Junge/Scanpix
SYK: Hushovd-trener Atle Kvålsvoll (til høyre) er spent på hvordan Tor reagerer på penicillin-kuren han nå tar etter at sykdommen har forverret seg. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer
Hushovd satt på antibiotika-kur