- I FORHANDLINGER MED GARMIN: Thor Hushovd har opparbeidet seg et godt navn i sykkelverden, og skal allerede være i samtaler med en potensiell ny arbeidsgiver.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- I FORHANDLINGER MED GARMIN: Thor Hushovd har opparbeidet seg et godt navn i sykkelverden, og skal allerede være i samtaler med en potensiell ny arbeidsgiver. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Hushovd-sjef bekrefter at laget kan bli oppløst

- Jeg kan ikke nekte for at det er sant.

|||(Dagbladet): Sommeren 2008 måtte Thor Hushovd finne seg nytt lag etter at Crédit Agricole ikke greide å finne ny hovedsponsor.

Nå må nordmannen trolig skifte arbeidsgiver igjen.

Cervelo-laget han har syklet for de siste to sesongene står på kanten av stupet, og direktør Jean-Paul van Poppel gjør ingenting for å skjule det på spørsmål fra nederlandske Nusport:

- Jeg kan ikke nekte for at det er sant. Framtida vil se annerledes ut, men for meg er spørsmålet hvordan. Jeg forventer at vi sier stopp, men akkurat nå kan jeg ikke si noe med sikkerhet, sier han ifølge cyclingnews.com.

Her i Norge har Cervelo-laget blitt skjelt ut å ikke hjelpe Thor Hushovd tilstrekkelig. Tidligere denne måneden ble det kjent at lagets andre kaptein ved siden av nordmannen, Carlos Sastre, slutter. 

Sykkelekspert Johan Kaggestad mente det kunne koste Cervelo plassen i Tour de France, mens andre pekte på at det ville øke sjansene for at Hushovd fikk den hjelpen han har etterlyst.

Nå spøker det altså for framtida til hele laget på grunn av økonomiske problemer. Kvinnelaget, som er langt rimeligere i drift, forventes derimot å fortsette.

Ifølge cyclingnews er Hushovd allerede i forhandlinger med Garmin-Transitions, der blant annet spurtkanonen Tyler Farrar og Hushovds tidligere spurtopptrekker Julian Dean holder til.

- Flere telefonsamtaler mellom partene har funnet sted de siste 24 timene, skriver cyclingsnews.com.

I tillegg skal tre andre av Cervelo-rytterne være aktuelle for det amerikanske laget.

Det er ingen automatikk i at Hushovd får laget med seg i framtidige spurter som Garmin-rytter. Farrar har vist seg som en vesentlig sterkere spurter enn Grimstad-oksen det siste året, og var blant annet Johan Kaggestads favoritt til den grønne trøya i årets Tour de France før han måtte bryte med brudd i håndleddet.