FEIRET MED THOR: Her løfter Jonathan Vaughters champagneflasken etter Garmin-Cervelo-lagets lagtemposeier i touren. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FEIRET MED THOR: Her løfter Jonathan Vaughters champagneflasken etter Garmin-Cervelo-lagets lagtemposeier i touren. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Hushovd-sjef forsvarer Vuelta-vraking

- Har stor respekt for Thor, sier Vaughters.

Garmin-Cervélo-sjef Jonathan Vaughters forsvarer vrakingen av verdensmester Thor Hushovd (33) til Vuelta a España med bredden i laget.

- Når man har et lag som er så sterkt og talentfullt som vårt, blir alle laguttak vanskelige. Alle laguttakene jeg har gjort i år har vært vriene. Fra Paris - Roubaix til Tour de France er ryttere blitt skuffet. Ingen av rytterne har fått alt slik de selv ønsket denne sesongen, sier Vaughters til VeloNews.

Hushovd mener det er en stor ripe i lakken at han ikke får sykle det spanske treukersrittet (20. august - 11. september) i forberedelsene til VM i København (25. september).

For samtlige verdensmestere i landeveisrittet siden 2000, har veien gått via Vuelta a España. Årsaken er at rytterne tråkker seg i perfekt form med å sykle deler av eller hele det krevende rittet.

Vaughters nekter for at vrakingen er «takk for sist» etter at nordmannen tirsdag offentliggjorde at han bytter til BMC-laget neste sesong. Hele inneværende sesong har det vært åpenbart at Hushovd og Vaughters ikke samarbeider spesielt godt.

- Jeg har stor respekt for Thor. Han er en begavet idrettsutøver. Men som i Tour de France er det minst 15 karer som kan gjøre en god jobb og fortjener plass i Vueltaen. Laget vil i hovedsak bestå av ryttere som ikke fikk kjøre Touren og unge ryttere som vi vil utvikle for framtiden, slår Vaughters fast.

I fjor syklet Hushovd inn til en etappeseier, en annen- og en femteplass i Spania før han brøt etter 16. etappe.

To uker senere tråkket han inn til tidenes første VM-gull for en nordisk rytter.

Thor Hushovd har vunnet til sammen tre etappeseirer i rittet. Tre dager har han syklet med gyllen (nå rød) ledertrøye. (©NTB)