Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd skadd i voldsom velt

Vurderte å bryte klassikeren i Belgia.

Thor Hushovd var innblandet i en voldsom velt etter bare 20 kilometer av onsdagens 209 kilometer lange klassiker Gent-Wevelgem.

Han slo seg så kraftig i ankelen at han lenge vurderte å bryte, men bestemte seg for å bite tennene sammen og kjørte til mål. I spurten nådde han ikke helt fram, men til tross for smertene han slet med gjennom det meste av etappen, endte han på en 15. plass i rittet.

Lagkamerat Gabriel Rasch i Credit Agricole var også innblandet i velten, men kom fra det uten skader.

Kurt Asle Arvesen rullet i mål et stykke bak i tetfeltet. Han gjorde et alvorlig forsøk på å gå i brudd vel 20 kilometer før mål, men det holdt ikke helt inn etter at han hadde ligget foran ganske lenge. Fem kilometer før mål ble Arvesen og co. i den lille utbrytergruppen innkjørt av det store feltet som kom bak.

I spurten var spanieren Oscar Freire (Rabobank) den raskeste. Han vant med en sykkellengde foran sveitseren Aurélien Clerc (Boygues Telecom) og belgieren Wouter Weylandt (Quick Step).

Måtte prøve

- Jeg måtte prøve meg mot slutten, selv om jeg visste det kom til å bli vanskelig. Været var rett og slett for fint, og feltet bak var for stort til at jeg kunne komme skikkelig løs mot slutten, sa Kurt Asle Arvesen til NTB.

Han mente at forsøket hans kunne ha lyktes dersom det hadde vært regn og sidevind, men i sola onsdag gikk det ikke.

- Selv om jeg ikke nådde helt opp, er jeg både glad og positiv. Jeg fikk bevis for at formen er veldig bra. Laget mitt (CSC) er også fornøyd. Vi fikk tross alt inn Stuart O\'Grady blant de ti beste, sa Arvesen.

Da det brygget opp til spurt, la Arvesen seg bak i feltet.

- Jeg ville ikke risikere noe i denne spurten. Derfor bare trillet jeg i mål. Jeg tenkte på Paris-Roubaix som kommer søndag. Med den formen jeg er i nå, gleder jeg meg skikkelig, sa Arvesen.


Håper det beste
Hushovds trener Atle Kvålsvoll håper det beste med tanke på ankelen etter velten onsdag.
HÅPER HAN BLIR KLAR TIL HELGA: Thor Hushovd måtte i bakken under dagens ritt i Belgia. Foto: AFP
HÅPER HAN BLIR KLAR TIL HELGA: Thor Hushovd måtte i bakken under dagens ritt i Belgia. Foto: AFP Vis mer

- Forhåpentlig har han bare fått et kraftig slag som gir seg fort. Han skulle ha trent på brustein torsdag, men den treningsøkten utgår nok nå. Det bør ikke være negativt, for det gjelder å samle så mye overskudd som mulig fram til søndagens Paris-Roubaix, sa Kvålsvoll til NTB.

Han sa at velten og smertene i ankelen gjorde Hushovd litt reservert i onsdagens spurt. Han nådde aldri helt fram, noe som skyltes at han ikke fikk manøvrert seg i skikkelig posisjon da spurten startet.

- Thor kom på feil side og i feil bølge. Han prøvde å komme seg rundt feltet for å finne åpninger, men det førte til at spurten ble veldig rotete for hans del, mente Kvålsvoll.

- Formmessig var følelsen min fin. Det ser ut som om jeg er i fin framgang. Derfor ser det veldig positivt ut for søndagens Paris-Roubaix, sa Thor Hushovd.

(NTB)

image: Hushovd skadd i voldsom velt
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media