Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd skadefri

LE BOULOU (Dagbladet): For tre uker siden måtte Thor Hushovd (23) bryte Tour de France etter å ha skadd høyrekneet sitt. - Nå er jeg helt frisk og gleder meg til å starte i Hamburg, sier Hushovd til Dagbladet.

Hjemme i huset sitt i Frankrike, rett ved den spanske grensa, sitter en sommerbrun syklist fra Grimstad. Han har trent godt den seinere tida og tror formen er bra.

Med igjen

- Jeg skulle kjørt verdenscupen i San Sebastian i Spania sist helg, men valgte å spare kneet, sier Hushovd. - Men fredag er jeg med igjen i Hamburg, der jeg ble nummer fem i fjor.

Hushovd syns det var bittert å måtte forlate Tour de France. Han reiste hjem til Grimstad og måtte hvile i åtte- ni dager.

- Det var legens ordre, sier Thor.

Da Dagbladet møtte Thor var han nettopp kommet inn fra en treningstur på to timer.

- Det var beinhard trening, sier Thor Hushovd, som tror formen er holdt godt ved like til tross for kneskaden. - Jeg syklet tross alt to uker i Tour de France, og det gjør at du bygger deg opp en bra form.

Og sesongen er langt fra over for Grimstad-syklisten. Han har rundt 25 ritt igjen, og høydepunktet kommer i oktober. Da er det VM i Portugals hovedstad Lisboa.

Endelig ferie

- Men fellesstartløypa passer meg ikke, sier Hushovd. Som likevel er optimistisk:

- For på tempoetappen 11. oktober har jeg en mulighet til å få til noe.

Etter 80- 90 sykkelritt og noen seirer er sesongen over i midten av oktober.

- Og da settes kursen til Norge igjen?

- Nei, da reiser jeg på ferie til Thailand med kjæresten min - og det gleder jeg meg til, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media