Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd skal studere klassikerspesialist

Får tips av Philippe Gilbert (28).

FORBEREDER NY SESONG: Thor Hushovd med datteren Isabel på armen da han ble feiret som verdensmester på Oddesenteret tidligere i år. Nå er arbeidet i gang igjen.Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
FORBEREDER NY SESONG: Thor Hushovd med datteren Isabel på armen da han ble feiret som verdensmester på Oddesenteret tidligere i år. Nå er arbeidet i gang igjen.Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste måneden før sesongstart vil verdensmester Thor Hushovd (32) lære klassiske knep til vårsesongen av klassikerspesialisten Philippe Gilbert (28).

Duoen skal trene sammen i området rundt Monaco, der begge har bosatt seg. Hushovd sesongåpner trolig i Qatar (6. februar) eller Oman (15. februar). Det blir også debuten som Garmin-Cervélo-syklist.

- Jeg vil trene en del sammen med Gilbert. Håpet er at han gir meg nødvendig matching og at jeg på den måten får litt «gratis» trening. Han er en av feltets sterkeste ryttere, og han er den beste på det jeg ønsker å bli bedre på: Mellomlange motbakker, sier Thor Hushovd til NTB.

Hushovd og Gilbert har trent en del sammen tidligere også, men nå ønsker nordmannen å sette øktene mer i system. Nettopp «Gilbert-egenskapene» skal sørge for at Hushovd når sesongmålet om å prestere allerede fra sesongstart i vårklassikerne.

- Det er en hel gjeng med proffryttere som bor i Monaco, deriblant Tom Boonen, Mark Renshaw, Simon Gerrans og Jeremy Hunt, men Gilbert og Thor går spesielt fint sammen. Vi vil forsøke å samkjøre en del økter med Gilbert, sier trener Atle Kvålsvoll.

Gilbert er mannen som var VMs store favoritt og som ledet rittet til 3 kilometer gjensto 3. oktober i år. Da ble han innhentet av gruppen som Thor Hushovd til slutt beseiret i spurten.

Belgieren har en rekke store triumfer å se tilbake på. Blant annet har han vunnet høstklassikerne Giro di Lombardia og Paris - Tours to år på rad. I år vant han også Amstelrittet, der avslutningen går opp den berømte Cauberg-bakken.

2011-målene for Hushovd blir vårklassikerne (spesielt Paris - Roubaix), Tour de France og VM i København.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!