Hushovd skal være Arvesens hjelperytter

I OL.

Kurt Asle Arvesen blir kaptein på det norske OL-laget på sykkel. Det har sportssjefen i Norges Cykleforbund Steffen Kjærgaard bestemt.

- Slik som Kurt Asle kjørte i Tour de France, med etappeseier og måten han kjørte på i fjellene, er det naturlig å bygge opp det norske laget rundt ham. Han viste at han har kapasitet, sier Kjærgaard til VG.

Dette betyr at Thor Hushovd er tiltenkt en hjelperytterrolle sammen med Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch.

- Jeg tror OL-rittet neste lørdag blir et ritt som kommer til å bli preget av de samme rytterne som er med og setter farge på VM. Det er ryttere som Valverde, Bettini og Freire, mener Steffen Kjærgaard.

- Men det er grunn til også å nevne Arvesen blant favorittene. Han har bevist det før, med 9.-plassen fra OL i Aten for fire år siden, og han er ikke blitt noe dårligere nå, sier sportssjefen til VG.

Kurt Asle Arvesen selv mener også han er den nordmannen som har størst sjanser i OL.

- Det er normalt en løype som passer meg best, og jeg beviste i Tour de France at jeg kan sykle godt på harde etapper, sier Arvesen.

Hushovd sa til NRK onsdag at han ikke er sikker på om han kommer til å reise til OL på grunn av helsa, men både Arvesen og Kjærgaard håper han blir med, selv om han bare kommer til å kjøre som hjelperytter.

HUSHOVD MÅ SPILLE ANNENFIOLIN?: Sportssjef i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard, mener det er naturlig å bygge det norske sykkellaget rundt Kurt Asle Arvesen framfor Hushovd i OL. Foto: SCANPIX
HUSHOVD MÅ SPILLE ANNENFIOLIN?: Sportssjef i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard, mener det er naturlig å bygge det norske sykkellaget rundt Kurt Asle Arvesen framfor Hushovd i OL. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)