Hushovd slapp i nest siste bakke

Gikk tom for krefter.

Alessandro Ballan gikk til topps i sykkelklassikeren Flandern Rundt søndag. Han stakk 16 kilometer før mål, omtrent da Thor Hushovd slapp.

Ballan som kjører for Lampre-laget og kommer fra Italia, fikk med seg belgieren Leif Hoste i utbruddet sitt opp den nest siste bakken. De to klarte å holde unna for rytterne som jaget bak dem på de siste knallharde kilometerne inn mot mål i det 259 kilometer lange rittet.

- Hushovd var med til det gjensto knapt 20 kilometer, men han måtte slippe i den nest siste bakken. Han kom til mål og fikk en grei gjennomkjøring, og det var målet i dette rittet, sa trener Atle Kvålsvoll til NTB søndag.

Hushovd rullet inn til 60.-plassen, 2.57 minutter bak vinneren. Han måtte bare innse at han ikke hadde nok krefter igjen mot slutten, der også Tom Boonen som var på jakt etter sin tredje strake seier i Flandern Rundt, fikk det tungt og måtte slippe.

Bra «trøkk»

- Jeg følte meg ganske bra og hadde bra «trøkk» på flatene, men jeg merket fort at jeg ikke var like sprek i bakkene. Det kommer av at jeg ikke har fått konkurrert og trent som jeg skulle etter magetrøbbelet jeg har slitt med, sa Thor Hushovd etter kraftprøven i Flandern.

Han la ikke skjul på at han var fornøyd med gjennomkjøringen, men sykdommen som rammet ham etter Tirreno-Adriatico har satt sine spor.

- Hushovd har ikke fått kjørt et ordentlig ritt siden sisteetappen i Tirreno, og det er klart at det mageviruset som rammet ham etterpå, fortsatt sitter litt i kroppen. Det tar tid å bli kvitt det, sa Kvålsvoll.

- Problemet for Hushovd akkurat nå er at han ikke har hatt den nødvendige knallharde oppladningen som er nødvendig for å kjøre bra i ritt som disse klassikerne. Derfor tror jeg han trenger nok en gjennomkjøring onsdag i Gent-Wewelgem, rittet han vant i fjor. Håpet er at han skal være på hogget i Paris-Roubaix neste helg, sa Kvålsvoll til NTB søndag.


Avgjort i «muren»

IKKE RESTITUERT: Thor Hushovd har slitt med magetrøbbel, og maktet ikke å henge med i motbakkene da tempoet ble skrudd opp mot slutten av sykkelklassikeren Flandern Rundt. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
IKKE RESTITUERT: Thor Hushovd har slitt med magetrøbbel, og maktet ikke å henge med i motbakkene da tempoet ble skrudd opp mot slutten av sykkelklassikeren Flandern Rundt. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet Vis mer

Årets Flandern Rundt ble avgjort i den såkalte «muren» gjennom den lille byen Geraardsbergen cirka 20 kilometer før mål. Stigningen gjennom denne lille byen er ikke lang, men kjempebratt.

Tom Boonen prøvde seg tidlig i bakken, men stivnet, og da overtok Ballan. Han skaffet seg en luke til de hardeste konkurrentene og satte fart med en gang han var over toppen.

Leif Hoste klarte å kjøre ham inn, og de to kjørte sammen til mål. Det så lenge ut som Hoste skulle klare seieren, men Ballan kom på de aller siste meterne.

Dermed ble det ny annenplass på Leif Hoste, hans tredje i dette rittet. Alessandro Ballan vant sin andre seier på under en uke, for det er ikke mange dagene siden han gikk til topps i De Panne tredagers.

- Jeg hadde nesten gitt opp i spurten, for Hoste sikret seg noen meter, og jeg trodde ikke jeg kunne klare å ta ham, men ja men kom jeg tilbake, slo Ballan fast etter seieren.

(NTB)