HUSHOVD SVIKTET I SPURTEN: 
Thor Hushovd (i grønt) gikk i mål på 8. plass mens Edvald Boasson Hagen (i svart) kjørte inn til 4. plass i Revel etter lørdagens etappe i Tour de France. Mark Cavendish (til høyre) kom på 3. plass og Alessandro Petacchi kom på 2. plass.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
HUSHOVD SVIKTET I SPURTEN: Thor Hushovd (i grønt) gikk i mål på 8. plass mens Edvald Boasson Hagen (i svart) kjørte inn til 4. plass i Revel etter lørdagens etappe i Tour de France. Mark Cavendish (til høyre) kom på 3. plass og Alessandro Petacchi kom på 2. plass. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Hushovd slått av seks mann i spurten

Deriblant Boasson Hagen. Mistet trøya for andre gang på tre dager.

||| (Dagbladet): Det er mellomspurtene underveis på etappene som har lagt grunnlaget for at Thor Hushovd har kjørt mer i grønn trøye enn noen andre ryttere i årets Tour de France.

Men når spurtkanonene kommer samlet til mål har nordmannen hatt lite å svare med - og historien gjentok seg på dagens småkuperte etappe mellom Rodez og Revel.

Selv om Hushovd ikke ble sperret inne på oppløpet denne gang måtte han se rytter etter rytter passere seg, og over streken var han bare nummer åtte.

- Snakk med dem
Etterpå var han kritisk til seg selv, men aller mest til lagkameratene på Cervelo, som så langt i Touren har gitt Hushovd mininmal hjelp.

Dagens etappe var intet unntak.

På TV 2s spørsmål om hva han synes om hjelpen svarer Hushovd slik:

- Skikkelig dårlig!

- Hva er det som ikke stemmer?

- Det får du snakke med dem om. De kommer trillende bak her. Det er bare for dårlig, og det tror jeg de veit. Det er på slutten jeg trenger dem.

Tror trøya er tapt for godt
Hans argeste rival i kampen om den grønne trøya, Alessandro Petacchi, ble nummer to i spurten og nummer tre totalt på etappen.

Dermed sikret han seg 26 nye poeng, nok til å passere Hushovd med to poeng i sammendraget.

- Jeg skulle gjerne hatt den trøya, men har rotet det til for mye. Jeg må bare ta dag for dag hele veien, men nå blir det vanskelig å ta den tilbake, sier han til TV 2.

- Hvorfor det?

- Fordi jeg har lest løypeprofilen, svarer Hushovd.
Han vil ikke skylde på kragebeinsbruddet i mai for at han ikke er i nærheten av å hamle opp med de beste i spurten.

 - Nei, det tror jeg ikke. Jeg har bare ikke den spruten i beina. Det er det jeg mangler. Det er bare en nedtur. Jeg klarer ikke spurte med de beste, og det er kjedelig og skuffende.

Vinokourov på topp
Aller først imål var Alexandre Vinokourov, som kjører sin første Tour de France siden han ble dopingtatt i 2007. Astana-rytteren gjorde et støt opp den siste tredjekategoristigningen før mål, og holdt unna for hovedfeltet bak seg. I mål var han 13 sekunder foran røkla.

Mark Cavendish viste at han ikke er avhengig av sin beste spurtopptrekker Mark Renshaw og vant spurten i hovedfeltet, foran Petacchi og Edvald Boasson Hagen.

23-åringen fra Rudsbygd kommer nærmere og nærmere, og var ikke langt bak Cavendish over streken.

- Det er mye taktisk, det handler om å være på riktig sted til riktig tid. Vi gjør så kan vi kan, når vi får trent mer sammen blir det bedre, sier han til TV 2.

- Føler du at du har det inne?

- Det er vanskelig å si, men jeg føler meg forholdsvis sterk.

Andy Schleck beholdt for øvrig den gule ledertrøyen.