Hushovd slet i fjellene

Leonardo Piepoli vant i Katalonia rundt.

Thor Hushovd fikk det tungt på den fjerde etappe av sykkelrittet Katalonia rundt torsdag, og ga bort hele 24 minutter til teten.

Det var ingen stor overraskelse at spurtsterke Hushovd måtte slite da syklistene kastet seg inn i fjellene torsdag.

Den nesten 24 mil lange etappen med målgang i Andorra ble en kraftanstrengelse av de sjeldne. Tre mann slet seg løs fra resten da kampen om seieren skulle utkjempes, og til slutt hadde italienske Leonardo Piepoli mest saft i beina.

Jaroslav Popovitsj, som er lagkamerat med Lance Armstong i Team Discovery, måtte nøye seg andreplass. Beste spanjol ble klatresterke Aitor Osa på tredjeplass.

Om dagen ble tung for Thor Hushovd, beviste lagkamerat Christoph Moreau at han i sedvanlig stil er i ferd med å finne klatreformen foran Tour de France. Torsdag ble det femteplass i Katalonia – 47 sekunder bak teten.

Ikke fullt så oppløftende var etappen for en av de helt store favorittene i årets Tour de France: Jan Ullrich. Tyskeren tråkket inn til 17. plass – slått med nesten halvannet minutt.

Thor Hushovd hadde på sin side bare fem mann bak seg i det 174 mann store feltet. Sørlendingen ga bort nesten 24 minutter til de beste.

Sammenlagtledelsen i Katalonia rundt har nevnte Jaroslav Popovitsj. Ukraineren har 11 sekunder til gode på Aitor Osa.

(ANB)