Hushovd slet ut lagkamerat før spurten

Satte inn kjempekreftene for tidlig.

FOR STERK: Lagkameraten Tyler Farrar hadde nok med å henge på oksen fra Grimstad i dagens løp. Foto: AFP PHOTO / POOL / PASCAL GUYOT
FOR STERK: Lagkameraten Tyler Farrar hadde nok med å henge på oksen fra Grimstad i dagens løp. Foto: AFP PHOTO / POOL / PASCAL GUYOTVis mer

Thor Hushovd forsøkte å trekke inn Garmin-Cervélos lagkaptein Tyler Farrar til en ny etappeseier, men slet i stedet ut amerikaneren før oppløpet.

Mot slutten av fredagens 3. etappe i sykkelrittet Tirreno-Adriatico så det lenge ut til å være duket for en ny Farrar-seier. Spurtspesialisten fikk torsdag et perfekt opptrekk fra Hushovd.

Fredag satte Grimstad-syklisten inn kjempekreftene med rundt 600 meter igjen til målstreken. Verdensmesteren mørnet beina på alle de beste spurterne i feltet, inkludert Farrar, som hadde nok med å henge med gjennom de siste rundkjøringene.

Startet for tidlig Forsøk på å gjenskape triumfen i Perugia startet nok litt for tidlig. I den siste svingen forsvant Hushovd ut til siden, mens Farrar måtte åpne spurten fra fronten av den lille gruppen som var igjen etter Hushovds råkjør.

På de siste meterne ble Farrar hentet inn av SaxoBanks spurtkanon Juan José Haedo.

Argentineren krysset streken foran Farrar og italienerne Daniel Oss (Liquigas) og Alessandro Petacchi (Lampre).

Edvald Boasson Hagen kom inn noen meter bak til en ny åttendeplass. Sky-rytteren fra Rudsbygd fikk den samme plasseringen i innspurten på torsdagens etappe.

HTC-Highroads Mark Cavendish hang ikke med blant de fremste i feltet etter Hushovds fartsøkning og måtte slippe hjulet til sin opptrekker Mark Renshaw. Sistnevnte endte på femteplass.

(NTB)