Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd slo til

Thor Hushovd slo til snaut 20 kilometer før mål på dagens etappe i Tour de Loir et Cher og sprengte feltet. Den regjerende ungdomsverdensmesteren i temposykling kom alene til mål, 45 sekunder foran nærmeste konkurrent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foran de to siste etappene søndag leder Hushovd med 1.15 minutt på toeren sammenlagt, lagkameraten Gabriel Rasch.

- Jeg tror dette skal gå bra nå, for i morgen er det en kort tempoetappe (9,7 kilometer) og et gateløp som står på programmet. Det blir å stå på for fullt i temporittet, og så kommer vi til å kontrollere i fellesstarten etterpå, sa Thor Hushovd til NTB etter dagens suverene seier.

Etappen i dag gikk fra Blois til Montrichard og målte 188 kilometer. Sju mann fikk et forsprang til hovedfeltet etter 25 kilometers kjøring. Nordmennene lot bruddet gå, men mot slutten begynte Gisle Vikøyr og Rune Jogert å kjøre for fullt. Da rytterne begynte på de siste 25 kilometrene var utbryterne nesten innkjørt.

Hushovd gikk til kraftig i den eneste stigningen i den avsluttende rundbaneløypa og brukte ikke mer enn snaut fem kilometer på å kjøre inn utbryterne. Da han kom var de sjanseløse, og det var resten av feltet også.

Ikke planlagt

- Rykket mitt da vi kom inn i de avsluttende rundene var ikke planlagt, men jeg følte at jeg hadde krefter til å slå til, og det var jo ikke så dumt, sa Hushovd, som virkelig imponerte på dagens etappe.

De franske arrangørene sa til lagleder Atle Kvålsvoll at de aldri har sett en så suveren rytter i dette tradisjonsrike rittet som Thor Hushovd, og Tour de Loir et Cher har tross alt vært kjørt hvert eneste år de siste 40 årene.

- Det er mye solid trening i vinter som betaler seg nå. Dessuten har jeg klart meg gjennom vintersesongen uten både skader og sykdom, og det betyr mye, sa Hushovd lørdag, som en slags forklaring på den suverene kjøringen han presterer.

Han sa også at miljøet i Ringerike Sykkelklubb er fantastisk bra. Det er et flott samhold mellom rytterne i laget, som også betyr mye for suksessen.

Mer å gå på

- Det er tidlig i sesongen ennå, men jeg føler jeg har minst ett gir til å gå på fram mot Ringerike Grand Prix på hjemmebane om 14 dager. Likevel er jeg klar over at jeg ikke kan klare å kjøre på topp gjennom hele sesongen, så det gjelder å legge inn hvilepauser og litt rolige perioder underveis, sa Thor Hushovd.

Han berømmet også hjelperytterne Gisle Vikøyr og Rune Jogert for flott innsats.

- De har kjørt veldig bra på de siste etappene, og det er helt klart at jeg ikke ville ha klart dette uten den hjelpen jeg har fått fra dem, sa han.

På etappen i dag kjørte Gabriel Rasch inn i gruppen som kom til mål bak suverene Thor Hushovd. Det gjør at han fortsatt holder andreplassen i sammendraget før de to siste etappene i morgen.

(NTB)