GRYENDE VM-FORM: Thor Hushovd har slitt med sykdom innledningsvis i Tour of Britain, men på den 4. etappen viste den regjerende verdensmesteren at han har skumle hensikter foran neste helgs VM-fellesstart i København der han er tittelforsvarer.Foto: SCANPIX/AP Photo/Peter Dejong
GRYENDE VM-FORM: Thor Hushovd har slitt med sykdom innledningsvis i Tour of Britain, men på den 4. etappen viste den regjerende verdensmesteren at han har skumle hensikter foran neste helgs VM-fellesstart i København der han er tittelforsvarer.Foto: SCANPIX/AP Photo/Peter DejongVis mer

Hushovd slo tilbake etter sykdommen

Vant 4. etappe i Tour of Britain.

Verdensmester Thor Hushovd er på vei mot toppformen halvannen uke før VM etter seier på fjerde etappe i Tour of Britain onsdag.

Seieren er den første for Hushovd på nesten to måneder; etter suksessen i Tour de France med to etappeseirer. Fire seirer er det blitt i verdensmestertrøyen for nordmannen hittil.

Etappen gikk over 182 kilometer mellom Welshpool og Caerphilly i Wales. Hushovd viste seg sterkest i en klatring mot slutten av etappen og vant kontrollert.

Nederlenderen Lars Boom, som endte på annenplass på etappen, leder fortsatt rittet sammenlagt.

Tour of Britain avsluttes søndag. VM-fellesstarten i København avvikles søndag 25. august.

(NTB)