PÅ HUGGET Thor Hushovd kjempet om etappeseieren under dag to av Paris-Nice. På oppløpet manglet han likevel det siste lille mot rittets mest utpregete sprintere. AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN
PÅ HUGGET Thor Hushovd kjempet om etappeseieren under dag to av Paris-Nice. På oppløpet manglet han likevel det siste lille mot rittets mest utpregete sprintere. AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTENVis mer

Hushovd spurtet for seier i Paris-Nice

- Jeg følte meg mye bedre.

(procycling.no): BMC Racing hadde lovet å kjøre for Thor Hushovd under dag to av Paris-Nice.

Det løftet ble overholdt, noe som gjorde at den norske mesteren kjempet om seier i Saint-Geroges-sur-Baulche.

Det var en etappe som på papiret kunne passe sørlendingen, Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Det var likevel unggutten Moreno Hofland som spurtet best i slak oppovebakke. Bak ham dundret store, tunge John Degenkolb inn, før Nacer Bouhanni og to nordmenn kjempet for de neste plassene.

Kristoff sterkest Alexander Kristoff ble nummer fire og fulgte med det opp den gode tendensen fra Tour of Oman. Bak ham igjen dukket så den norske mestertrøyen opp, personifisert via Hushovd.

En andpusten nordmann ga følgende rapport til TV 2 Sporten etter målgang.

- Det var kaotisk på slutten igjen, men jeg følte meg bedre i dag. Det var tekninsk og tøft opp til mål med to bakker på en liten kilometer hver. Jeg er fornøyd med å være der framme, sier Grimstad-mannen til TV-kanalen.

36-åringen la til at han håper BMC legger forholdene til rette for ham under tirsdagens etappe. Det er den siste på noen dager som passer spurtkanonene.

Ny velt for Edvald To norske sprintere kunne altså si seg fornøyd med arbeidsdagen, mens Boasson Hagen nok en gang havnet i trøbbel.
Rudsbygdingen gikk ned i en velt med blant andre Gianni Meersman mot slutten av etappen.

- Jeg var på tur framover, men så gikk jeg rett på trynet og krasjet. Det skal ikke skje, men heldigvis knakk jeg ingenting. Jeg fikk vondt på venstresiden av skulderen, men det går greit, sier han til TV 2 Sporten.

Mens Sky-rytteren trillet inn etter hovedfeltet, fikk Omega Pharma-Quick Step-rytteren tauehjelp fra lagbilen opp igjen til lagkameratene i hovedfeltet.

Belgieren var uansett sjanseløs i spurten, og ble av juryen deklassifisert til gruppen som kom inn 18 sekunder bak etappevinneren.

Denne saken er levert av sykkelnettstedet procycling.no