Hushovd spurtet til seier

Hushovd leder Postgirot Open med 42 sammenlagt etter en spurtseier på 3. etappe.

Med mamma Unni og pappa Per Sverre ringside suste Thor Hushovd inn til seier på 3. etappe av Postgirot Open fredag.

En time etter at foreldrene fra Grimstad ankom den idylliske svenske småbyen, slo sønnen Thor til med en smart spurtseier på den 193 kilometer lange etappen mellom Motala og Skövde. I sammendraget har Hushovd fått et forsprang på 42 sekunder ned til lagkameraten Stuart O'Grady. Det begynner å lukte noe.

- Helt topp at de fikk oppleve dette, sier Hushovds om sitt opphavs tilstedeværelse. Han er ikke lenger redd for de fryktede motbakkene rundt Huskvarna på lørdagens etappe. Dette kan holde hele veien inn til Göteborg søndag.

Taktisk seier

Den tidligere U23-verdensmesteren kan følge i Atle Kvålsvolls fotspor - trønderen vant Postgirot Open i 1989.

- Formen er bedre enn noensinne i motbakkene. Kanskje kan dette gå bra likevel, undrer Hushovd overfor NTB. Tidligere denne uken har han konsekvent advart mot Huskvärnabakkene.

Thor Hushovd opptrådte iskaldt og smart taktisk fredag. 400 meter fra mål stakk han fra de andre seks, som hadde fått et forsprang mot slutten. Han overrasket dem totalt. I en knallspennende spurt slo han belgieren Jo Planckaert med de nødvendige centimeterne. Nok en nordmann utmerket seg ved å innta pallen. Kurt Asle Arvesens 3. plass førte ham også opp på tilsvarende plassering i sammendraget. Arvesen ligger 47 sekunder bak Hushovd, men det skal godt gjøres å kjøre inn det på de to avsluttende etappene.

Stolt pappa

- Jeg har sett Thor i bedre form, men han virker å være i bra slag, kommenterte pappa Per Sverre. Han og kona Unni har allerede booket billetter til Tour de France, selv om sønnen ennå ikke har fått den formelle klareringen av sitt franske Credit Agricole-lag.

Johan Kaggestad har fulgt hele Postgirot Open på kloss hold. Han skryter uhemmet av Hushovd.

- Han virker kjempesterk for tiden. Det imponerer meg hvordan han hele veien styrer løpet. Han er kort og godt veldig sykkelintelligent, sitter rolig og utnytter de andre om noen angriper og støter. Thor er alltid klar når noen er beredt til å kjøre seg opp igjen. Denne gangen fikk han jo blant annet god hjelp av Mads (sønnen til Johan på det norske landslaget) i bakkene, forteller Johan Kaggestad.

Følger sjefen

Hushovd har gjort det så sterkt i Postgirot Open at selv velinformerte sykkelkjennere spekulerer i om Thor kanskje blir den som Credit Agricole skal sykle for i Tour de France - og ikke Stuart O'Grady som «alle» har regnet med.

- Dette er en avgjørelse som helt og holdent blir tatt av laget. Stuart har kjempet om spurttrøya og har etappeseirer i Tour'en. Det er en ære for meg å sykle for ham, kommer det ydmykt fra den 23 år gamle sørlendingen.

(NTB)

LEDER: Thor Hushovd spurtet til seier og leder nå Postgirot Open med 42 sekunder sammenlagt.