Hushovd spurtvant i Italia

Thor Hushovd vant massespurten på fjerde etappe i Tirreno-Adriatico. Akkurat slik han ønsket.

– Jeg satser alt på å være involvert i en samlet spurt på den fjerde etappen i Tirreno-Adriatico lørdag. Den etappen er en viktig test for meg, uttalte Hushovd til Syklingens Verden fredag etter sin 59. plass.

Og Hushovd fikk det som han ville lørdag. Feltet kom til en samlet spurt, og sørlendingen vant foran Alessandro Petacchi og Oscar Freire.

Slo Petacchi

– Det gikk veldig bra underveis, og jeg fikk ligge i feltet og slappe av. Løpet ble styrt av de med ledertrøyene, og jeg så at det kom til å bli en massespurt, forteller Thor Hushovd til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hushovd fikk posisjonert seg fint foran spurten, og han slo Alessandro Petacchi for første gang i en flat spurt.

– Jeg er veldig godt fornøyd med å slå Petacchi. Med det viser jeg at jeg er i godt slag, sier han.

Testet spurtegenskapene

Hushovd har ingen vinnersjanser totalt i Tirreno-Adriatico. Målsettingen for dette løpet var å vinne en etappe, nettopp slik han har gjort nå.

JUBLET IGJEN: Thor Hushovds plan var å vinne spurten, og det klarte han. Arkivfoto: AP
JUBLET IGJEN: Thor Hushovds plan var å vinne spurten, og det klarte han. Arkivfoto: AP Vis mer

– Jeg lå ikke bra an i sammendraget, men målet mitt har hele tiden vært å vinne en etappe. Det klarte jeg i dag, sier han.

Hushovd drar etter de siste etappene videre til Milano, og rittet Milan-San Remo. Der satser imidlertid syklisten på å vinne.

– Jeg kom på tredjeplass der i fjor, og er i bedre form i år. Målsettingen blir derfor å gå helt til topps. Det har jeg tro på at jeg skal klare i den formen jeg er i nå, avslutter Thor Hushovd.

(ANB)