Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd starter Paris-Nice i gult

Vant prologen.

Thor Hushovd gikk til topps i den 4,6 kilometer lange prologen i Paris-Nice, sesongens første store europeiske etapperitt på sykkel, i dag.

- Jeg kjente med en gang at jeg hadde en god følelse i dag, og jeg kan ikke si annet enn at jeg gjennomførte en veldig god prolog, sa Thor Hushovd etter seieren.

Han var fem sekunder foran overraskelsesmannen Markel Irizar fra Spania. Spanieren startet som en av de aller første. Etter at han hadde kjørt kom regnet og gjorde forholdene temmelig håpløse, men mot slutten, etter at regnet hadde gitt seg, tørket traseen delvis opp, og forholdene ble gradvis bedre igjen.

Hushovd benyttet seg av det og dro til, akkurat som han gjorde i Strasbourg i 2006, da han gikk til topps i prologen til Tour de France det året.

- Jeg er veldig fornøyd med denne seieren, sa Hushovd som har fått en glimrende åpningen på sesongen i år.

- Jo, i år har Hushovd fått en veldig bra start, men han er så god som resultatene viser. I fjor var det mye «stang-ut». I år har det vært motsatt. Jeg mener også at han har tatt et steg videre når det gjelder kjørestyrke, for det er ikke tvil om at han er kjøresterk, mente Kvålsvoll overfor NTB.

Tyskeren Stafan Schumacher og australieren Bradley McGee var de som fulgte nærmest Hushovd og sensasjonsmannen Izisar.

Paris-Nice fortsetter med første ordinære etappe fra Amilly til Nevers i morgen . Den måler 184,5 kilometer og kjøres med Thor Hushovd i førersetet og den gule ledertrøya.

image: Hushovd starter Paris-Nice i gult

(NTB)

I GULT: Thor Hushovd starter første etappe av Paris-Nice i gul trøye etter seieren på prologen i dag. Foto: Reuters/Scanpix
I GULT: Thor Hushovd starter første etappe av Paris-Nice i gul trøye etter seieren på prologen i dag. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
TATT STEG: Hushovd-trener Atle Kvålsvoll sier Thor Hushovd har tatt et steg videre når det gjelder kjørestyrke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media