Hushovd stoler på sine egne

Nekter å gamble på McEwen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdens raskeste syklist får ikke Thor Hushovd (29) til å endre strategi i spurten. Nordmannen tviholder på egne lagkamerater som opptrekk.

Selv om Hushovds drømmeseier, den på Champs Elysees i fjor, ble til virkelighet ved at han først lå klistret på bakhjulet til den australske spurtkanonen, som er en mester til å manøvrere seg fram i feltet.

- Hadde jeg ligget på hjulet til McEwen i dag, ville jeg vært der over målstreken også, sa Hushovd til NTB etter annenplassen søndag.- Jeg lå bak ham en liten periode, men ble i tvil da han gikk til. Jeg trodde det var for tidlig.

Risikabelt

Trener Atle Kvålsvoll støtter eleven og mener det vil være for risikabelt å se for mye på australieren.

- Han kjører veldig uryddig og er veldig vanskelig å følge i spurten. Det vil bare koste mer krefter. Thor må stole på hjelperytterne sine (William Bonnet og Julian Dean) og ha selvtillit nok til å tro på eget opptrekk, hevdet Kvålsvoll overfor NTB.

Robbie McEwen, tidenes 12. mestvinnende syklist i Tour de France, vant karrierens 12. etappeseier i det berømte rittet. Selv etter en velt bare 20 km før mål.

- Jeg ødela håndleddet mitt og hadde problemer med å gire etterpå. Jeg kan ikke tro at jeg vant etappen likevel, sa McEwen.

AVVISER KOMPISKJØRING: Thor Hushovd tør ikke ha som taktikk å legge seg på Robbie McEwens hjul. Da stoler han eller på sine egne opptrekkere. Her er McEwen (t.v.) og Hushovd sammen under fjorårets Tour de France. Foto: OLIVER WEIKEN/EPA/SCANPIX
AVVISER KOMPISKJØRING: Thor Hushovd tør ikke ha som taktikk å legge seg på Robbie McEwens hjul. Da stoler han eller på sine egne opptrekkere. Her er McEwen (t.v.) og Hushovd sammen under fjorårets Tour de France. Foto: OLIVER WEIKEN/EPA/SCANPIX Vis mer

Og nå er veteranen tilbake i grønn poengtrøye, den han vant i fjor og er favoritt til å ta med hjem for fjerde gang 29. juli.- Det er imponerende. McEwen beviser at han er i storslag, slo Crédit Agricole-rivalen fast.

Mistet Dean

Hushovds newzealandske hjelperytter, Julian Dean, forsvant tidlig i spurten på grunn av en hindring. Da mistet de to lagkameratene kontakten, og Hushovd satt igjen mutters alene.

- Et godt tegn var det at jeg tok Tom Boonen de siste meterne. Dermed ser jeg at det er mulig å vinne en etappe. Jeg hadde bare ikke den siste spruten i beina etter en tøff prolog, men sånn er det ofte. Når jeg kan kjøre spurten på så tunge gir, er det et tegn på at jeg er i form, sa Thor Hushovd.

Mandag kommer en ny spurtsjanse på etappen mellom Dunkerque og Gent, når Tour de France reiser tilbake fra England til Frankrike og Belgia.

Svært positivt for Hushovd er det at storlagene Quick Step og Lampre-Fondital viste at de tok ansvar for opptrekkstoget.

Det liker Thor Hushovd.

Den sveitsiske prologvinneren Fabian Cancellara fortsatte i gul ledertrøye etter søndagens etappe over 203 km fra London til Canterbury.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer