Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd stygt skadet

Ble trolig truffet av ei linse i spurten. Blør kraftig fra høyrearmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no kommer med mer.

17.39: Ser ut til å være en publikummer som er synderen. Thor ligger helt til høyre i veibanen, og blir kuttet opp av en snodig gjenstand.

17.35: Thor snakker litt med mamma Unni. Er i ferd med å kjøres vekk, litt krangel mellom fotografer og sikkerhetsvakter. Thor er sannsynligvis truffet av ei linse eller TV-kamera.

17:33:
Thor reiser seg og går inn i legebilen for egen maskin.

17.26: Hushovd får seg en stygg smell av en publikummer som henger over gjerdet inn innspurten. Ligger på asfalten og blør stygt. De presser på hans høyre overarm, og tar av den venstre skoen. De gir ham ekstra blod, men han er ved bevissthet og snakker. Har fått et kutt som er et par centimeter dypt. Den gule trøya er tilgriset av blod. Hushovd fullførte og rullet i mål som nummer ni, før Tom Boonen. Jimmy Casper vinner, foran McEwen og Zabel.

17.24: Thor ligger på hjulet til opptrekker Julian Dean, og har spurtkanonen McEwen bak seg igjen.

17.22: Snaue tre kilometer igjen. Tempoet er høyt nå, Credit Agricole har falt litt tilbake i feltet.  

17.17: Hovedfeltet har kjørt inn Beneteau.

17.16: Beneteau stikker av med den siste innlagte spurten, og har totalt 16 spurtpoeng. Det er ett mer enn de 15 Hushovd fikk for å vinne prologen i går. Hinault nummer 2, mens Hincapie sikrer seg 3. plassen, og er ett poeng bak Hushovd.

I GULT: Thor Hushovd kjemper for å forsvare den gule ledertrøya på dagens 184,5 km lange etappe. Laget hans har ligget fremst i hovedfeltet siden starten.
I GULT: Thor Hushovd kjemper for å forsvare den gule ledertrøya på dagens 184,5 km lange etappe. Laget hans har ligget fremst i hovedfeltet siden starten. Vis mer

17.14: Beneteau kjører knallhardt nå. Har 31 sekunder ned til hovedfeltet.

17.08: Beneteau prøver seg på egenhånd nå. Skjønner at feltet nærmer seg styggfort, og får ei luke på resten av utbryterne. Tøft gjort, men det holder neppe til mål.

17.06: 18 kilometer igjen. Bare 34 sekunder opp til utbrytergruppa nå.

17.00: Stuart O\'Grady ser ut som han har lyst til å blande seg inn i en eventuell spurt. Hans CSC-lag er på vei framover i feltet. Han ble nummer seks i prologen i går, og er bare fire sekunder bak Hushovd i sammendraget.

16.58: 23 kilometer igjen. Avstanden er nå nøyaktig ett minutt.

16.50: Mye tyder på at dette ender med massespurt. Vinner Tom Boonen den og Hushovd blir nummer 3, overtar Boonen den gule ledertrøya.

16.47: Vaugrenard, Portal, Sprick, Beneteau, Auge, Wegmann og Etxebarria har nå bare ei luke på halvannet minutt. 31 kilometer igjen å sykle. Hushovd sitter komfortabelt i feltet.

16.35: Avstanden mellom gruppa i tet og hovedfeltet er nå bare ett minutt og 55 sekunder. Tok 20 sekunder i et jafs i løpet av tre kilometer. Det gjenstår 40 kilometer.

image: Hushovd stygt skadet

16. 25: Beneteau vinner den tredje innlagte spurten foran en stiv Vaugrenard. Sikrer seg dermed seks poeng - og seks bonussekunder. Sprick kniper 3. plassen.

16.15: Avstanden fra utbryterne til hovedfeltet er helt nede i to minutter og 30 sekunder. Det gjenstår 50 kilometer av etappen.

16.10: Vaugrenard har vunnet to av to innlagte spurter i dag, og dermed sikret seg 12 spurtpoeng og 12 bonussekunder. En spurt gjenstår.

16.05: Jakten er i gang for alvor. Credit Agricole-rytterne får hjelp fra andre lag med gode spurtere. Nå jobbes det for Hushovd, Zabel, Boonen og McEwen.

15.58: Hovedfeltet har begynt å spise sekunder på utbryterne. På det meste var avstanden fem minutter, nå er den like under fire minutter.

15.48: En rytter fra Milram-laget manøvrerer seg fram i hovedfeltet, hvor Credit Agricole har styrt sjappa hele veien. Han forsøker å skru opp tempoet, for nå virker sprintlagene interessert i å spise innpå forspranget til de sju i tet. Hovedfeltet ligger fortsatt over fire minutter bak.

15.35: De sju i tet kniver om posisjonene i det de nærmer seg punktet for dagens klatrepoeng. Fabian Wegmann når fram først, sikrer seg tre poeng og starter morgendagens etappe i det prikkete klatretrøya.

15.24: Florent Brard er interessert i å få opp tempoet i hovedfeltet, der Credit Agricole fortsatt ligger i front. De ligger 4.35 bak de sju rytterne i tet. Thor Hushovd smiler inn i kameraet og har hatt en lite anstrengende reise så langt.

15.15: Den første og eneste stigningen (kategori 4, lettest) nærmer seg. Den vil avgjøre hvem som får iføre seg den prikkete klatretrøya. De sju i tet har nettopp passert matstasjonen etter 86,5 kilometer, og leder fortsatt med fire og et halvt minutt.

15.03: Avstanden fra de sju i tet ned til feltet ligger stabilt rundt fire minutter. Bruddet ble startet av Stephane Auge etter tre kilometer, og nå er det syklet drøye 80 kilometer.  

14.56: Thor Hushovd ble den femte utpregede spurteren som vant en prolog i Tour de France-historien i går, og den første på 18 år. Så langt i dag ligger han i hovedfeltet og koser seg.

14.50: De sju i tet er kommet til Marlenheim, 69 kilometer fra startområdet i Strasbourg. Avstandsen ned til feltet, der Credit Agricole ligger fremst, er tilbake til fire og et halvt minutt.

14.38: Portal får problemer med sykkelen i en lett stigning, må bytte sykkel og taper terreng til de i tet. Dette er for øvrig hans andre sykkelbytte på to dager, etter at han led samme skjebne i prologen i går.

14.34: Sykkeleksperten til TV 2,  Johan Kaggestad, frykter at opptrekkerne til Robbie McEwen og Tom Boonen vil være mer uthvilt enn opptrekkerne til Hushovd i en eventuell spurt, ettersom Credit Agricole har ligget fremst i hovedfeltet nesten hele tiden.

14.30: Gjennomsnittsfarten etter en times sykling: 44 km/t.

14.23: Utbrytergruppa består av følgende ryttere: Vaugrenard, Portal, Sprick, Beneteau, Auge, Wegmann og Etxebarria. De har 4.15 minutter ned til feltet.

14.13: Forspranget mellom lederguppa og hovedfeltet krymper stadig, med Credit Agricole-ryttere som de fremste pådriverne. Avstanden har krympet fra fire og et halvt minutt til fire minutter.

14.05: Thor Hushovds lag, Credit Agricole, kontrollerer fremdeles hovedfeltet. De holder et stabilt tempo, og forspranget til utbrytergruppa har ikke økt de siste fem kilometerne.

13.58: Tetgruppen er kommet 26 kilometer avgårde, og er fire og et halvt minutt foran hovedfeltet.

13.53: På de offisielle hjemmesidene til Tour de France har man offentliggjort noen småartige opplysninger om diverse ryttere. Visste du for eksempel at Laurent Lefevre er syklisten med den laveste hvilepulsen, på bare 32 slag i minuttet? Eller at svenske Magnus Backstedt er den tyngste med hele 95 kilo å drasse på?

13.47: For øyeblikket heter lederen av Tour de France Beniot Vaugrenard. Han var 19 sekunder bak Hushovd på gårsdagens prolog, og ligger i tetgruppen som nå har fire minutters forsprang på hovedfeltet.

13.41: Sju ryttere har skaffet seg et forsprang på solide 3 minutter og 20 sekunder til resten av feltet. De sju er: Matthieu Sprick, Nicolas Portal, Benoit Vaugrenard, Unai Etxebarria, Stephane Auge, Walter Beneteau og Fabian Wegmann. Fremst i hovedfeltet ligger Hushovd hjelperyttere fra Credit Agricole.

13.32: Auge, Sprick, Vaugrenard og Portal har fått ett minutt og fem sekunder ned til hovedfeltet. Bare 12 sekunder bak dem ligger tre andre utbrytere.


13.22:
Stephane Auge fra Cofidis har gått i et tidlig brudd, og får selskap av Matthieu Sprick (Bouygues Telecom) og Benoit Vaugrenard (Francaise des Jeux)

13.20: Feltet har kommet to kilometer av sted. Foreløpig har ingen gjort noen forsøk på å stikke.

13.10: Det er tre innlagte spurter på dagens 184,5 kilometer lange etappe. Hver av dem gir poeng til den grønne spurttrøya (seks til nr. 1, fire til nr. 2, to til nr. 3), i tillegg til tidsbonuser på seks, fire og to sekunder. Spurtene er etter 53 km, 137 km og 175 km.

Dagens etappe i Tour de France er som skapt for sprinterne. Den er 184,5 kilometer, starter og slutter i Strasbourg,og er lang og stort sett flat med en klatring (4. kategori, lettest).

Dermed bør Thor Hushovd ha gode muligheter for å følge opp suksessen fra i går, hvor han vant prologen sju tideler foran Georg Hincapie og sikret seg den gule ledertrøya.

Sykkelekspert Johan Kaggestad forventer en massespurt.

- Det er antatt å være en etappe hvor spurterne slåss om seieren. Men det kan hende det går brudd, for det er mye adrenalin blant rytterne og mange vil nok forsøke å stikke. Men sannsynligheten for spurt er stor, sier Kaggestad til Dagbladet.no.

Robbie McEwen og Tom Boonen er antatt bedre spurtere enn Hushovd, men Kaggestad vet at Hushovd er i stand til å slå hvem som helst.

- Boonen og McEwen er bedre spurtere, men det rent taktiske betyr så mye når 140 syklister dundrer samtidig inn mot mål. Man kan plassere seg feil, man kan dulte borti en rytter - jeg tror det blir en thriller. Men McEwen og Boonen er bedre spurtere enn Thor.

- Er Thor blitt en bedre spurter i løpet av det siste året?

- Han er blitt en bedre syklist, men bedre spurter vet jeg ikke. Han har uansett vunnet tre store spurtseire i år, blant annet mot Petacchi.

- Hvor lenge tror du han beholder den gule ledertrøya?

- Jeg er litt optimist, og håper det varer en hel uke. Men svarer jeg med hodet ikke ikke hjertet, tror jeg Tom Boonen har den etter dagens etappe, sier Kaggestad til Dagbladet.no.

Hushovd selv tar sikte på å beholde den gule ledertrøya i lang tid framover.

- Jeg vil forsvare den gule trøya og håper å holde på den i lang tid, sier han ifølge Eurosport.

Blir det spurt i dag, slik mange forventer, blir det årets første mot Tom Boonen.

- Jeg har ikke spurtet mot ham i år, fordi vi har møtt hverandre i klassikerne hvor det ikke har blitt massespurter. Men jeg har trent mye spurt hjemme, og håper det vil betale seg, sier han.