I MESTERTRØYA:  Norgesmester 2010 Thor Hushovd vant kongepokalen og får med seg den norske mestertrøya til Tour de France. Her flankert av nummer to, Christer Rake (tv) og nummer tre, Roy Hegreberg. Foto: Ned Alley / SCANPIX
I MESTERTRØYA: Norgesmester 2010 Thor Hushovd vant kongepokalen og får med seg den norske mestertrøya til Tour de France. Her flankert av nummer to, Christer Rake (tv) og nummer tre, Roy Hegreberg. Foto: Ned Alley / SCANPIXVis mer

Hushovd sykler Touren i rødt, hvitt og blått

Men den ferske norgesmesteren vurderte å bryte rittet med sykdom.

|||Bare et par timer før NM-gull og mesterskapstrøye ble sikret, vurderte Thor Hushovd (32) å droppe hele rittet på grunn av sykdom.

En forkjølelse ble nesten Grimstad-rytterens bane. Etter fem timers slit var kommende års eier av den norske «flaggdrakten» fornøyd med at han valgte å gi blaffen i kroppens signaler.

- Jeg vurderte sterkt om jeg i det hele tatt skulle stille til start. Kvelden før hadde jeg ikke stemme og kunne ikke snakke. Men jeg fikk en god natts søvn og følte meg litt bedre på morgenkvisten. Men også underveis i rittet tenkte jeg på å stå av, sa Thor Hushovd til NTB.

«Norsk» Tour
Seks år etter første og inntil søndag eneste NM-triumf i fellesstart, også det i Trøndelag (Stjørdal), sikret Thor Hushovd (32) et godt liv for norske farger i Tour de France. Edvald Boasson Hagen (23) tar med mesterskapsdrakten i temposykling til Frankrike.

Sky-rytteren ble minst ett hakk for liten mot Hushovd i NM-rittet over 196 kilometer, som inneholdt 3400 høydemeter, og måtte gi tapt for rivalens kjempekrefter like før de la ut på siste runde.

- Da jeg først skulle tape kampen om NM-tittelen, tenkte jeg at det enda var godt at mesterskapstrøyen havner i Tour de France uansett. Hushovd var råsterk og fortjente seieren, sa Boasson Hagen, som endte på femteplass.

Rake tok sølvet og Stavanger-rytter Roy Hegreberg (29) bronsen.

Lekende lett
Hushovd hentet så å si alene inn over minuttet på mannen som så ut til å ha tatt alle proffene «på senga», Ringerike Grand Prix-vinner Christer Rake (23). Bare noen få kilometer fra mål lå Joker-syklisten alene i tet.

- Jeg fikk maksimalt ut av det jeg hadde inne. Da jeg merket at Edvald begynte å slite og skjønte at vi jobbet for dårlig sammen, var det bare å angripe. En periode tvilte jeg på om det skulle gå, fortalte Hushovd.

Han var svært imponert av Rake og hans lag, og Hushovd tror 23-åringen kan bli Norges neste eksport til Verdenstouren.

Likevel så det ut som kattens lek med musen i avgjørelsen. Hushovd ventet inn Rake og tråkket lekende lett fra ham igjen 100 meter før målstreken i motbakkespurten.

Kommende lørdag starter Hushovd og Boasson Hagen i Tour de France.

- Mesterskapstrøya betyr mye for meg. Jeg er stolt av å ha den igjen og har veldig lyst til å vise den fram på TV og i Tour de France. Iallfall i noen dager. Jeg håper jo å bytte den ut med grønn trøye etter hvert.

Hushovds bragd i Trondheims gater var også godt nok til å sikre ham kongepokalen.

(NTB)