MÅ ENDRE TOUR-PLANENE: Tour de France er ikke i fare for Thor Hushovd, men han må nå endre det planlagte opplegget. Foto: PETER DECONINCK/AFP
MÅ ENDRE TOUR-PLANENE: Tour de France er ikke i fare for Thor Hushovd, men han må nå endre det planlagte opplegget. Foto: PETER DECONINCK/AFPVis mer

Hushovd syklet på jente og brakk kragebeinet

Skadd under treningstur i Italia.

|||(Dagbladet): Thor Hushovd syklet på ei jente som krysset veien under en treningstur i Italia i dag, og har brukket kragebeinet.

- Jeg var på treningstur med noen andre ryttere og kjørte uheldigvis på ei lita jente som krysset veien. Først prøvde jeg å hjelpe henne, men jeg klarte det ikke. Dermed forsto jeg at noe var galt, sier Hushovd i en pressemelding fra Cervélo-laget, ifølge NTB.

Jenta ble ikke skadd i påkjørselen.

Touren ikke i fare- Heldigvis gikk det bra med henne, for det hadde vært mye tyngre for Thor om også hun ble skadd, sier Hushovd-trener Atle Kvålsvoll til Dagbladet.

Det er fortsatt lenge nok til Tour de France at Kvålsvoll er sikker på at nordmannen vil stille til start i Frankrike.

- Ja, det bør gå bra. Jeg tror også han kan rekke Sveits rundt om fem uker, men vi vet mer om dette i morgen, sier han.

Ifølge Cervélo-lagets lege Andreas Goesele er bruddet midt på venstre del av kragebeinet.

Operasjon mandag- Thor har vært til røntgenundersøkelse på sykehuset i San Remo. Nå er han på vei til et sykehus i Basel hvor han vil bli operert i morgen, sier Goesele.

Først når Goesele har undersøkt Hushovd vil de vite mer om hvordan de neste ukene hans blir. Opplegget blir uansett ganske annerledes enn den Tour de France-oppkjøringen Kvålsvoll og Cervélo hadde planlagt.

- Vi får se hva Cervélo kan si i morgen, det er han som skal operere ham i morgen - og han er spesialist på slike skader. Men treningsopplegget blir endret nå, og han må belage seg på en del innetrening på rulle, sier Kvålsvoll.

Thor Hushovd har vunnet den grønne poengtrøya i Tour de France to ganger, seinest i fjor. Årets treukersritt starter i Nederland 3. juli.

PS! Kurt Asle Arvesen har to ferske brudd i kragebeinet, ett i februar og ett i fjorårets Tour de France.