Hushovd tapte nok en spurt

Thor Hushovd endte på en fjerdeplass på den sjuende og siste sykkeletappen i Tirrano - Adriatico tirsdag.

Alessandro Petacchi viste seg nok en gang sterkest i spurten og vant den avsluttende etappen. Italieneren vant dermed også spurttrøyen i rittet.

Det ble nok en massespurt på den siste etappen i Italia. Den 166 kilometer lange etappen ble vunnet av spurtkongen og hjemmefavoritten Alessandro Petacchi fra Team Milram.

– Jeg ville virkelig vinne i dag, og jeg var mer innbitt enn de andre dagene. Det var ikke enkelt med den sterke vinnen, men lagkameratene mine gjorde en meget god jobb, sa Petacchi til AP etter rittet.

Hushovd passe fornøyd

Thor Hushovd lå godt plassert i hovedfeltet da det dro seg mot spurten, men hadde ingen lagkamerater fra Credit Agricole til å hjelpe seg. Dermed måtte han ta til takke med fjerdeplassen.

– Jeg er sånn passe fornøyd med dagen i dag egentlig. Det gikk greit, men nådde ikke fram da det virkelig dro seg til mot mål, sa Thor Hushovd til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter rittet.

Thor Hushovd vant den fjerde etappen av Tirrano-Adriatico, og ledet med to spurtpoeng på Petacchi før den siste etappen. Men Petacchi knep de nødvendige spurtpoengene som gjorde at han Hushovd ble henvist til andreplass. Likevel er Hushovd godt fornøyd med sin egen innsats i Tirrano – Adriatico.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Fikk en seier som var målet mitt. Det betyr mye for selvtilliten og viser at formen min er stigende, forklarer Hushovd.

– Hvordan ser du på styrkeforholdet mellom deg og Petacchi?

– Klart Petacchi er sterk, men at jeg slo ham på lørdag viser at han ikke er uslåelig i en spurt, sier Hushovd.

Arvesen nummer 11 totalt

En annen spurtsterk mann, australske Robbie McEwen, ble nummer to tirsdag.

I sammendraget vant nederlandske Thomas Dekker som sykler for Rabobank. Han var 14 sekunder foran Jörg Jaksche fra Tyskland og 20 sekunder foran italienske Alessandro Ballan.

Kurt Asle Arvesen endte på 11. plass i sammendraget. Han satt i hovedfeltet over målstreken tirsdag. Hushovd ble nummer 29 totalt.

Til helgen venter det prestisjetunge sykkelrittet Milan – San Remo for de to nordmennene.

Hushovds store mål denne sesongen blir å forsvare spurttrøya i Tour de France, samt å vinne noen klassikere før touren.

– Da har jeg Julian Dean (Hushovds lagkamerat i Credit Agricole. red anm.) ved min side i kjempeform så det skal bli moro, avslutter Hushovd.

(ANB)