Hushovd tapte spurt om tredjeplassen

De Gendt vant 7. etappe av Paris - Nice.

NUMMER FEM: Thor Hushovd ble nummer fem på den 7. etappen av Paris - Nice. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
NUMMER FEM: Thor Hushovd ble nummer fem på den 7. etappen av Paris - Nice. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELOVis mer

Belgiske Thomas De Gendt vant 7. etappe av Paris - Nice med over seks minutter ned til nummer to lørdag. Thor Hushovd ble nummer fem.

På den lengste etappen (219,5 km) i årets Paris - Nice var det til slutt ingen tvil om hvem som ville bli lørdagens vinner. Vacansoleil-rytter de Gendt var i mål 6.18 minutter foran Rein Taaramäe fra Estland. Hovedfeltet var ytterligere tre minutter bak belgieren.

De Gendt og Taaramäe gikk i brudd etter 48 kilometer. På det meste ledet duoen med 13 minutter. Med 56 kilometer igjen rykket de Gendt fra ved toppen av Col de Vence, og avstanden økte stadig i nedoverbakkene mot Nice.

Hushovd kjempet om tredjeplassen, men tapte spurtduellen mot tyske John Degenkolb og australske Gregory Henderson. Nordmannen måtte dermed nøye seg med 5.-plassen.

Alexander Kristoff ble nummer 114 og var i mål 12.42 minutter etter vinnertiden.

Seieren var den tredje belgiske triumfen i årets Paris - Nice. Tom Boonen vant i Orleans, mens Gianni Meersman var først i Rodez.

Britiske Bradley Wiggins beholdt sammenlagtledelsen i det franske etapperittet foran søndagens avgjørende tempoetappe. Sky-syklisten leder med 6.18 minutter på Vacansoleil-rytterne Lieuwe Westra og Alejandro Valverde.

(NTB)