OVERRASKET: Thor Hushovd innrømmer at det er usikkerhetsmomenter ved å tøye til et ekstra etapperitt før touren i sommer. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
OVERRASKET: Thor Hushovd innrømmer at det er usikkerhetsmomenter ved å tøye til et ekstra etapperitt før touren i sommer. Foto: REUTERS/Denis BalibouseVis mer

Hushovd til Giro d'Italia for første gang på fem år

Oppladning til Tour de France.

Thor Hushovd får Giro d'Italia som oppladning til Tour de France, melder VG Nett. Selv var Hushovd svært overrasket over beskjeden.

Ledelsen i det nye laget hans bekreftet i formiddag at Hushovd skal kjøre det italienske etapperittet for første gang på fem år, men da VG gjorde 33-åringen oppmerksom på det, kjente Hushovd selv tydeligvis ikke til dette.

- Vi har ikke pratet om dette ennå. Jeg kjenner ikke opplegget etter Paris-Roubaix i april, sa Hushovd da.

Han var meget ordknapp. Etter å ha snakket med en av pressesjefene i BMC-laget, åpnet han seg noe mer.

- Jeg kan ikke ta Giroen som noen ferie, til det er rittet altfor tøft, sa han. Samtidig la han til at det er usikkerhetsmomenter forbundet med å forandre de planene han har fulgt de siste fem årene.

- Usikkerhetsmomenter er det, men jeg kjenner kroppen min veldig godt. Nå blir det enda viktigere å bruke tiden godt på hvile, understreket han.

Herning er startby for Giro d'Italia i år. Det skal kjøres to flate etapper i Danmark før rittet fortsetter på de italienske landeveiene. Rittet starter 5. mai og avsluttes i Milano 27. mai.

- Giroen passer Thor godt, med en prolog og to flate etapper innledningsvis. Samtidig starter rittet i Danmark, som er ganske nært Norge. Det kommer nok til å bli mange nordmenn der, sa sportsdirektør i BMC, John LeLangue til VG Nett fredag.

Dette innebærer at Hushovd kommer til å få en svært hektisk sesong med vårklassikerne Minal-San Remo i mars, Flandern Rundt og Paris-Roubaix i april, Giroen i mai, Tour de France i juli og London-OL i august. Dessuten er det sykkel-VM i nederlandske Limburg i september.

(NTB)