Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd til Ringerike?

Thor Hushovd kan kanskje kjøre Ringerike Grand Prix på sykkel i månedsskiftet april/mai, men først må han få dispensasjon.

Birger Hungerholdt i Ringerike Sykkelklubb sier til NTB at det er sendt dispensasjonssøknad for Thor Hushovd og fire lagkamerater fra Credit Agricole. Dersom Det internasjonale sykkelforbundet sier ja, er det klarte for fransk fest i sykkelløypene på Ringerike om 14 dager.

- Jeg mener vi har en god sak, for den regelen som gjelder er ny i år. Det har seg slik at ryttere fra lag som kjører i den profesjonelle 1. divisjon ikke har lov til å starte i ritt med så lav UCI-kategori som 2,5, sier Hungerholdt.

- I fjor gjaldt dette bare de 100 beste rytterne på verdensrankingen, så med de gamle reglene ville det ikke vært noe problem for Hushovd å co og kjøre på Ringerike.

- Men vi har sendt søknad til UCI via Norges Cykleforbund, og jeg mener vi bør ha en god sjanse for å vinne fram, sier Hungerholdt.

Raskt svar

Han hadde håpet på et raskt svar, men tirsdag formiddag var det fortsatt ikke kommet noen respons fra UCI.

- Credit Agricole har meldt på fem ryttere. Hushovd er ikke blant dem, men dersom vi får dispensasjon for franskmennene, tror jeg Thor kommer til å kjøre. Da blir opplegget at han starter oppkjøringen mot Tour de France og kampen for å komme tilbake i toppform igjen her hos oss like etter påske, sier Hungerholdt.

Helt klart er det i alle fall at Mads Kaggestad skal kjøre Ringerike Grand Prix dersom dispensasjonene kommer fra det internasjonale forbundet.

Hushovd kjørte tidligere for Ringerike Sykkelklubb,. Han har kjørt Ringerike Grand Prix flere ganger med seier i blikket, så han er godt kjent med både rittet og løypeprofilen i det fem etapper lange løpet.

21 utenlandske lag

Ringerike Grand Prix er Norges største sykkelritt, og også det eneste etapperittet av noe format.

- I år kommer det til å starte 21 utenlandske lag. I tillegg regner jeg med at det kommer åtte-ni norske lag til start. Det innebærer at cirka 180 ryttere kommer til å stå på startstreken når starten går 30. april, og det er tett opp til grensen av hva som er mulig.

- Vi kan ikke ha mer enn maksimalt 200 ryttere med her, sier Hungerholdt.

De utenlandske rytterne kommer fra England (3 lag), Nederland, Sverige (5 lag), Belgia (3 lag), Hellas, Estland, Moldova, Tyskland (3 lag), Frankrike (2 lag, deriblant Credit Agricole) og Tsjekkia.

- Vi satser på et ritt med tradisjonelt opplegg, der det blir avslutning i Riperbakken midt i Hønefoss på den siste etappen søndag 4. mai. Det som gjør at rittet kan bli spesielt i år er den store utenlandske deltakelsen og at Thor Hushovd og Mads Kaggestad kanskje kommer i spissen for fem ryttere fra Credit Agricole, sier Birger Hungerholdt til NTB.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media