Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd tok poengtrøya

Men klarte ikke å vinne sisteetappen i Spania Rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Thor Hushovd befestet i dag sin posisjon som en av verdens beste sykkelryttere. At Alexandre Vinokourov ville vinne rittet sammenlagt var klart allerede før dagens etappe.

Og Hushovd hadde et godt grep om poengtrøya før starten gikk for den 142 kilometer lange etappen i Madrids gater.

Thors nærmeste konkurrent til poengtrøya var nettopp sammenlagtleder Vinokourov. Kasakhstaneren tok det rolig på dagens sjarmøretappe, og da Hushovd kontrollerte inn etappens første spurtpoeng etter 33 kilometer var kampen om den blå trøya i realiteten avgjort.

Nok en andreplass

Dermed var det største spenningsmomentet hvem som ville ta hjem den prestisjetunge siste etappeseieren i årets «Vuelta». Hushovd er en mann for de store anledningene, noe han viste til fulle ved å vinne sisteetappen på Champs Elysses under årets Tour de France.

Men i Madrid ble det bare nesten for Thor.

CSC-laget, med Kurt Asle Arvesen i spissen, dro opp tempoet mot slutten for å sette opp Stuart O\'Grady for en spurtseier. Bakfra kom Thor Hushovd, Eric Zabel og sveitsiske Aurelien Clerc. Den rutinerte tyskeren Zabel var sterkest på de siste metrene, med Hushovd like bak på en fin andreplass.

Første store seier

BLUE IS THE NEW GREEN: Thor Hushovd har som oftest grønn trøye - når han ikke leder Tour de France og sitter i gult. Men etter dagens poengtriumf i Spania Rundt er det blått som er høstens jubelfarge for Grimstad-gutten. Foto: Scanpix
BLUE IS THE NEW GREEN: Thor Hushovd har som oftest grønn trøye - når han ikke leder Tour de France og sitter i gult. Men etter dagens poengtriumf i Spania Rundt er det blått som er høstens jubelfarge for Grimstad-gutten. Foto: Scanpix Vis mer

Det ble likevel Alexandre Vinokourovs store dag i Spania. Han ble den første kasakhstaner til å vinne et stort etapperitt, og kunne juble for den suverene sammenlagtseieren et drøyt minutt foran hjemmefavoritten Alejandro Valverde.

Dopingtatte Floyd Landis kunne bare stå og betrakte at «Vino» og Hushovd feiret på podiet i henholdsvis gyllen og blå trøye.

Nå venter VM i østerrikske Salzburg for Hushovd, Arvesen & Co.

• Er Thor Hushovd Norges beste idrettsutøver? Del din mening!

GAMMEL, MEN GOD: Tyske Eric Zabel vant spurten på den siste etappen i årets Spania Rundt. Thor Hushovd tok en ny andreplass.
STØRRE ENN SMIRNOV: Alexandre Vinokourov er den første fra Kasakhstan som vinner et av de store etapperittene i verdensidretten sykling.